Formula 1: Ο Γκασλί στην Alpine το 2023

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ο Γκασλί στην Alpine το 2023
Ο Πιέρ Γκασλί θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Αλόνσο, με την Alpine να φτιάχνει ένα αμιγώς γαλλικό οδηγικό δίδυμο.

Ο Πιέρ Γκασλί είναι η τελική επιλογή της Alpine F1 για να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο, ύστερα από την αναταραχή που προκλήθηκε στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Ισπανού και την άρνηση του Όσκαρ Πιάστρι να ενταχθεί στην ομάδα. Ο Γκασλί ανακοινώθηκε από την Alpine νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε ώρα Ιαπωνίας, πριν από την έναρξη του FP3 του Grand Prix Ιαπωνίας, δηλαδή τα ξημερώματα σε ώρες Ελλάδας.

Ο 26χρονος Πιέρ Γκασλί έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2017 με τη Scuderia Toro Rosso μετά τον τίτλο του πρωταθλήματος GP2 Series το 2016. Από εκεί μεταπήδησε στην Red Bull Racing, πριν επιστρέψει στην Toro Rosso όπου κέρδισε την παρθενική του νίκη στο Ιταλικό Grand Prix του 2020 ενώ οδηγούσε για την AlphaTauri. Είναι αρκετά γνωστός στον Όμιλο Renault, έχοντας κερδίσει το Πρωτάθλημα Formula Renault Eurocup το 2013 καθώς και τερμάτισε δεύτερος στη Σειρά Formula Renault 3.5 το 2014 πριν αγωνιστεί για τη Renault e.dams στη Formula E.

Εντάσσοντας τον Γκασλί στο δυναμικό της, η Alpine γίνεται ακόμα πιο «γαλλική», καθώς ο άλλος οδηγός της ομάδας θα παραμείνει ο Εστεμπάν Οκόν. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1982, όταν για τη Renault έτρεχαν ο Αλέν Προστ και ο Ρενέ Αρνού, που η ομάδα θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς στο δυναμικό της. Ωστόσο η συνεργασία των δύο Γάλλων θα είναι ένα ερωτηματικό, καθώς είναι γνωστό στα πάντοκ ότι η προσωπικές τους σχέσεις δεν είναι καλές.

Μετά την ανακοίνωση της συμγωνίας, ο Πιέρ Γκασλί δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στην οικογένεια της Alpine και θα ξεκινήσω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου στη Formula 1. Το να οδηγείς για μια ομάδα που έχει γαλλικές ρίζες είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Γνωρίζω τα δυνατά σημεία της Alpine που αγωνίστηκα εναντίον τους τα τελευταία δύο χρόνια και, σαφώς, η πρόοδος και οι φιλοδοξίες τους είναι πολύ εντυπωσιακές. Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull καθώς αυτό σηματοδοτεί το τέλος του 9ετούς ταξιδιού μας μαζί. Χάρη στην εμπιστοσύνη και στην υποστήριξή τους έγινα οδηγός της Formula 1 και αυτό που πετύχαμε με τη Scuderia AlphaTauri τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ ξεχωριστό. Κοιτάζοντας μπροστά, θέλω να δώσω το μέγιστο και να χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία για να αγωνιστώ για τα βάθρα και τελικά να συνεισφέρω στον αγώνα της Alpine για πρωταθλήματα στο μέλλον».

Ο Ότμαρ Σαφνάουερ, Επικεφαλής της BWT Alpine F1 Team, καλωσόρισε τον Γκασλί στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Πιέρ θα ενταχθεί στην ομάδα για το 2023 και μετά. Είναι ήδη ένα αποδεδειγμένο ταλέντο στη Formula 1, και ανυπομονούμε να το εκμεταλλευτούμε στην ομάδα. Η ομάδα μας έχει πολλούς στόχους για τις επόμενες σεζόν και πιστεύω ακράδαντα ότι η σύνθεση των οδηγών μας αντικατοπτρίζει τις υψηλές φιλοδοξίες της ομάδας. Πιστεύω ότι ο Πιερ και ο Εστεμπάν μπορούν, μαζί, να παρακινήσουν την ομάδα να συνεχίσει την πρόοδό της προς αυτούς τους στόχους. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Red Bull που συμφώνησε με τους όρους που επιτρέπουν στον Πιέρ να κάνει αυτό το βήμα».

Η διάρκεια του συμβολαίου του Γκασλί δεν ανακοινώθηκε, εκτός από το ότι θα είναι πολυετής, επομένως θα είναι για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο Οκόν έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος του 2024. Τη θέση που αφήνει κενή ο Γκασλί στην AlphaTauri θα πάρει ο Νικ ντε Βρις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!