Formula 1, Ιαπωνία: Κινδυνεύει να χάσει την pole o Φερστάπεν, υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ιαπωνία: Κινδυνεύει να χάσει την pole o Φερστάπεν, υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες
Ο Ολλανδός έκλεισε άθελά του τον Λάντο Νόρις κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Σουζούκα.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να πανηγύρισε την pole position για το Grand Prix της Ιαπωνίας, επικρατώντας στη συναρπαστική μάχη των δέκατων-όγδοων κατατακτήριων δοκιμών του 2022, όμως είναι πολύ πιθανό να τη χάσει εκ των υστέρων.

Ο οδηγός της Red Bull Racing πέτυχε την πέμπτη φετινή του pole και συνολικά δέκατη-όγδοη της καριέρας του, όμως ήξερε πριν καν την πετύχει, πως ήταν υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες.

Συγκεκριμένα, για πιθανή παραβίαση του άρθρου 33.4 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1. Αυτό αναφέρει πως «…οι οδηγοί πρέπει να μην οδηγούν υπερβολικά αργά, επιθετικά ή με τρόπο που μπορεί να κριθεί επικίνδυνος για άλλους οδηγούς».

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Q3, βρέθηκε στο διάβα του Λάντο Νόρις σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο: στη θρυλική 130R.

Εκεί τα μονοθέσια φλερτάρουν με τα 300 χιλιόμετρα/ώρα κι όταν ο οδηγός της McLaren είδε μπροστά του την RB18, χρειάστηκε να πατήσει εκτός πίστας για να την αποφύγει.

Εκπρόσωπος της Red Bull Racing και λογικά και ο ίδιος ο Ολλανδός, θα βρεθούν στο γραφείο των αγωνοδικών στις 11 ώρα Ελλάδας. Το πάνελ των ανθρώπων που αποφασίζουν απαρτίζεται από τον Γκάρι Κόνελι, τον Φέλιξ Χόλτερ, τον Καζουχίρο Τσούγκε ενώ εκπρόσωπος των οδηγών είναι ο Μίκα Σάλο.

Αγωνοδίκες για Φερστάπεν

Ο Νόρις δήλωσε πως περιμένει να υπάρξει ποινή στον Φερστάπεν. Από την πλευρά του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε σχετικά: «Οδηγούσα αργά σε εκείνο το σημείο και ήθελα να επιταχύνω αλλά τα ελαστικά μου είχαν κρυώσει. Γλίστρησα λίγο λοιπόν κι αυτό έγινε πάνω που πήγε να με περάσει. Χρειάστηκε να κάνει κίνηση αποφυγής αλλά ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα».

Το γεγονός πως τα on board δείχνουν πως όντως είχε γλιστρήσει ο Ολλανδός, μάλλον καθρεφτίζει επίπληξη αλλά σε περίπτωση που οι αγωνοδίκες αποδειχθούν πιο αυστηροί, τότε θα επιβάλουν ποινή θέσεων στο grid, με την pole να περνάει στα χέρια του Λεκλέρ.

Μαξ Φερστάπεν

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!