Formula 1, Φερστάπεν: «Τρομερή η οδήγηση στη Σουζούκα, είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα»

Formula 1, Φερστάπεν: «Τρομερή η οδήγηση στη Σουζούκα, είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα»
Πολύ χαρούμενος με την κατάκτηση της pole position ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, που αύριο μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Σε «θρίλερ» εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 για το Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Μαξ Φερστάπεν να κατακτά την pole position για μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Ολλανδός είχε για αντιπάλους τους οδηγούς της Scuderia Ferrari, με τη διαφορά των τριών πρώτων να είναι μισό δέκατο του δευτερολέπτου!

Η πρώτη θέση στο grid δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στον Φερστάπεν, ο οποίος μετά το τέλος του Q3 μίλησε για το γύρο του και δήλωσε ενθουσιασμένος με την πίστα της Σουζούκα: «Ήταν τρομερό να οδηγώ και πάλι στη Σουζούκα και ειδικά στις κατατακτήριες, όπου έχεις λίγα καύσιμα. Τα μονοθέσια αυτά “παίρνουν ζωή” στον πρώτο τομέα της πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος με την pole position, όμως είμαι και πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ».

Μαξ Φερστάπεν

Αύριο ο 25χρονος έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, με την αίσθηση που έχει από το μονοθέσιο να του δίνει αισιοδοξία: «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αρχικά τι θα γίνει με τον καιρό. Κάποιοι λένε πως θα είναι στεγνό το οδόστρωμα, άλλοι λένε πως θα βρέξει κάποια στιγμή στον αγώνα. Μένει να δούμε τι θα γίνει επί τούτου. Είμαι αισιόδοξος πως έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, οπότε είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα αύριο».

Στον αγώνα της Κυριακής, ο Φερστάπεν πρέπει να κατακτήσει 8 βαθμούς περισσότερους από τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari για να αναδειχθεί πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Το Grand Prix Ιαπωνίας είναι προγραμματισμένο για τις 8:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 7:30, ώστε να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

F1 Ιαπωνία

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!