Formula 1, Μπάτον: «Θα ξεχαστεί ο Ρικάρντο αν πάει στη Mercedes»

Formula 1, Μπάτον: «Θα ξεχαστεί ο Ρικάρντο αν πάει στη Mercedes»
O φημολογούμενη συμφωνία Ρικάρντο-Mercedes για το ρόλο εφεδρικού οδηγού δεν πείθει τον πρωταθλητή F1 του 2009.

Μόλις τέσσερις αγώνες απομένουν για να ολοκληρώσει τη θητεία του στη McLaren ο Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Αυστραλός οδηγός θα αντικατασταθεί το 2023 από τον συμπατριώτη του, Όσκαρ Πιάστρι, και μέχρι τώρα δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον 33χρονο Αυστραλό να έχει συμφωνήσει με τη Mercedes-AMG, ώστε να αναλάβει το ρόλο τρίτου οδηγού και δοκιμαστή στον προσομοιωτή της ομάδας. Στόχος του είναι να επιστρέψει στο grid το 2024, εφόσον βρει μια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 για το 2009, Τζένσον Μπάτον, διαφωνεί με το σκεπτικό. Συγκεκριμένα, είπε στο Sky Sports: «Το να είσαι τρίτος οδηγός κάπου, είναι πολύ παράξενο για κάποιον με τη δική του καριέρα. Δεν ξέρω τι θα του προσφέρει το να είναι τρίτος οδηγός. Δεν είναι νέος οδηγός, οπότε δεν θα του προσφέρει κάτι. Μπορεί να σκέφτεται ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα σταματήσει μετά το τέλος της σεζόν και θα του πάρει τη θέση, αλλά ο Λιούις λέει πως θα μείνει για άλλα 5 χρόνια. Οπότε θα περιμένει για πολύ ακόμα. Οπότε πρέπει να είναι σε μία ομάδα που πιστεύει ότι μπορεί να βρει θέση το 2024, γιατί στη Formula 1 σε ξεχνάνε μετά από ένα χρόνο».

Ντάνιελ Ρικάρντο

Ένας ακόμη πρώην οδηγός που μίλησε για τον Ρικάρντο είναι ο Τζόνι Χέρμπερτ, ο οποίος τον προέτρεψε να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως έκανε ο ίδιος: «Θα έπρεπε να κοιτάξει κάπου αλλού να αγωνιστεί, πιθανότατα στα sportscars; Είναι κάτι που θα έκανα αν ήμουν στη θέση του. Μπορεί να πετύχει πολλά στις κατηγορίες αυτές και στο Λε Μαν».

Με δεδομένο πως ο Πιέρ Γκασλί θα μετακομίσει στην Alpine και τη θέση του στη Scuderia AlphaTauri θα πάρει ο Νικ Ντε Βρις, δύο ακόμη θέσεις είναι ανοικτές για το 2023, σε Haas και Williams. Όμως με καμία από τις δύο δεν έχει συνδεθεί το όνομα του Ρικάρντο.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!