Shell V-Power: Με νέα σύνθεση για 100% καθαρό κινητήρα

Νίκος Γιαννούλας
Shell V-Power: Με νέα σύνθεση για 100% καθαρό κινητήρα
Τα προηγμένα πρόσθετα στα καύσιμα υψηλών επιδόσεων Shell V-Power διατηρούν τα ζωτικά μέρη κάθε κινητήρα στην αρχική τους κατάσταση, μη επιτρέποντας την παραμικρή συσσώρευση ιζημάτων και επικαθίσεων.

Μετά από πέντε χρόνια εκτεταμένων μελετών, ερευνών και δοκιμών, η Shell δημιούργησε τη νέα γενιά καυσίμων υψηλής απόδοσης V-Power. Η νέα βελτιωμένη σύνθεση της Shell V-Power διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά, σε βενζίνη με 98 ή 100 οκτάνια και πετρέλαιο κίνησης.

shell

Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό των νέων καυσίμων Shell V-Power έγκειται στα προηγμένης σύνθεσης καθαριστικά τους πρόσθετα, που δεν επιτρέπουν τη συγκέντρωση ιζήματος στα μέρη του κινητήρα από τα οποία περνά το καύσιμο -όπως στα μπεκ και στις βαλβίδες εισαγωγής. Έτσι κάθε κινητήρας διατηρεί τα ζωτικά μέρη του σαν καινούρια και σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

Ταυτόχρονα όμως τα νέα καύσιμα Shell V-Power έχουν τη δυνατότητα, μετά από μερικά γεμίσματα στο δοχείο καυσίμου ακόμα και παλαιών αυτοκινήτων, να καθαρίζουν έως και 100% τα παραπάνω μέρη διοχέτευσης καυσίμου στο θάλαμο καύσης, από τη χρήση προγενέστερων καυσίμων.

Η προηγμένη σύνθεση των καυσίμων Shell V-Power

Ενισχυμένα με τρεις φορές περισσότερα μόρια καθαρισμού και προστασίας από τα καύσιμα FuelSave Unleaded 95, τα Shell V-Power αφαιρούν το 100% των εναποθέσεων ιζημάτων που υποβαθμίζουν την απόδοση.

Χάρη σε αυτή τη σύνθεση, προστατεύουν από μελλοντική συσσώρευση ιζήματος σε ζωτικά μέρη του κινητήρα, όπως οι βαλβίδες εισαγωγής και τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου, ενώ σταδιακά αφαιρούν το υπάρχον ίζημα σε παλαιότερους κινητήρες.

shell V-Power

Έτσι, επαναφέρουν 100% την απόδοση του μοτέρ, που οφείλεται στα παραπάνω μέρη, εξασφαλίζοντας το μέγιστο τις ισχύος και της ροπής που μπορεί να αποδώσει κάθε κινητήρας.

Με τα νέα Shell V-Power, η δύναμη είναι οικονομία

Η διατάραξη της ομαλής ροής του καυσίμου που προέρχεται από επικαθίσεις στις βαλβίδες εισαγωγής, όπως επίσης και η σταδιακή μείωση της ικανότητας ροής καυσίμου και σωστής διασποράς του από τα μπεκ για τον ίδιο λόγο, δημιουργούν πολλά προβλήματα.

shell

Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η δύσκολη εκκίνηση, η αρρυθμία στο ρελαντί, η μείωση της ισχύος και της ροπής και φυσικά η αύξηση της κατανάλωσης. Με τη συνεχή χρήση των Shell V-Power και την εργαστηριακά αλλά και πρακτικά αποδεδειγμένη ικανότητά τους να κρατούν τα ζωτικά μέρη του κινητήρα 100% καθαρά, ο οδηγός απολαμβάνει το μέγιστο της ισχύος του κινητήρα, το ελάχιστο της κατανάλωσης καυσίμου και επίσης προλαμβάνει μελλοντική φθορά στο σύστημα εισαγωγής και ψεκασμού καυσίμου, με πολύ υψηλό κόστος.

Τα νέα καύσιμα Shell V-Power, ιδανικά για σύγχρονους κινητήρες

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μειώνουν τη χωρητικότητά τους και αυξάνουν κατά πολύ την απόδοσή τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής στα συστήματα τροφοδοσίας και διαχείρισης καυσίμου.

shell V-Power

Η υψηλή αποδοτικότητα απαιτεί άριστη λειτουργική κατάσταση όλων των μερών του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου, ενώ η υψηλή ισχύς και ροπή δημιουργούν αυξημένες θερμοκρασίες, πιέσεις σε όλα τα εσωτερικά μέρη των κινητήρων.

shell

Λόγω της υψηλής αποδοτικότητας λοιπόν, οποιαδήποτε λειτουργική δυσλειτουργία ακόμα και του πιο μικρού μέρους στο σύστημα εισαγωγής καυσίμου μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, οι καταπονήσεις είναι έντονες και απαιτούν τη μέγιστη προστασία του κινητήρα, την οποία προσφέρουν τα καύσιμα Shell V-Power.

Shell V-Power: Προτείνεται από τους κορυφαίους

Με μακροχρόνια παρουσία στον κορυφαίο θεσμό του motorsport, την F1, η Shell δημιουργεί καύσιμα ικανά να εξασφαλίσουν το μέγιστο της απόδοσης στους πιο προηγμένους κινητήρες παγκοσμίως. Η εμπιστοσύνη της Ferrari εδώ και δεκαετίες στα καύσιμα της Shell, αποδεικνύει την ανωτερότητά τους αλλά και την συνεχή εξέλιξή τους.

shell V-Power

Αντίστοιχα, στο χώρο των 2 τροχών, η Ducati προτείνει μόνο τη Shell V-Power, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο η Ducati Corse, η εργοστασιακή ομάδα του MotoGP βασίζεται στο εξειδικευμένο αγωνιστικό καύσιμο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους κινητήρες της.

shell V-Power

Τέλος η BMW M, η εταιρεία που για σχεδόν μισό αιώνα κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων παραγωγής αλλά και αγωνιστικά με τεχνολογία αιχμής, συνιστά τη Shell V-Power.

shell V-Power

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!