Mercedes-Benz A-Class: Ανανέωση για το compact οικογενειακό

Mercedes-Benz A-Class: Ανανέωση για το compact οικογενειακό

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-Benz A-Class: Ανανέωση για το compact οικογενειακό
Στη Στουτγάρδη προχώρησαν σε περιορισμένης έκτασης facelift στο βασικό τους μοντέλο, αλλά και σε επεμβάσεις σε ουσιαστικά σημεία.

Η A-Class, διαθέσιμη ως hatchback και sedan, επιστρέφει ανανεωμένη στην πολυτελή compact κατηγορία. Οι επεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η Mercedes-Benz στο βασικό μοντέλο της γκάμας της εντοπίζονται κυρίως στον εξοπλισμό, όπως την προσθήκη της τελευταίας γενιάς του συστήματος πολυμέσων MBUX.

Η επανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια, οι νέοι τροχοί έως 19 ιντσών, ο πίσω διαχύτης και τα LED φωτιστικά σώματα χαρίζουν στην A-Class πιο δυναμική εμφάνιση. Στο εσωτερικό είναι στάνταρ οι δύο οθόνες για πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων (προαιρετικά διαγωνίου 10,25 ιντσών και οι δύο). Τα καθίσματα φέρουν νέα σπορ επένδυση ARTICO (με χρήση ανακυκλωμένων υλικών), ενώ προσφέρεται και απομίμηση ανθρακονήματος στο κάλυμμα του πίνακα οργάνων και στο εσωτερικό των θυρών.

Mercedes-Benz A-Class

Ακόμα και η βασική έκδοση της νέας A-Class διαθέτει στάνταρ την κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο σύνδεσης USB και το τιμόνι με δέρμα nappa. Από το επίπεδο Progressive και άνω, στάνταρ είναι τα εμπρός full LED φώτα, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης και το Mirror Package.

Στη νέα του γενιά, το σύστημα πολυμέσων MBUX είναι πιο άμεσο σε απόκριση και πιο ικανό στην… εκμάθηση των συνηθειών του οδηγού. Οι οθόνες προσαρμόζονται στις επιθυμίες του οδηγού, που μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα στιλ Classic, Sporty, Discreet, σε τρία mode (Navigation, Assistance, Service) και επτά αποχρώσεις. Νέος είναι ο σένσορας αποτυπώματος (θα είναι διαθέσιμος από το πρώτο τρίμηνο του 2023), μέσω του οποίου θα γίνεται η αναγνώριση και εξουσιοδότηση του οδηγού.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz προχώρησε στην ανανέωση και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Για παράδειγμα, η αναβαθμισμένη εκδοχή του Driver Assistance Package επιτρέπει τον πιο εύκολο έλεγχο του Lane Keeping Assist.

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων, όλα τα σύνολα βενζίνης είναι εξηλεκτρισμένα και συνεργάζονται με αυτόματα κιβώτια DCT, 7 ή 8 σχέσεων. Οι εκδόσεις mild hybrid φέρουν σύστημα 48V, που επιτρέπει την εκκίνηση αμιγώς ηλεκτρικά. Οι plug-in hybrid εκδόσεις εφοδιάζονται με ισχυρότερη από πριν μπαταρία (μπορεί να φορτιστεί με wallbox 11 kW), που με τη σειρά της προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Mercedes-Benz A-Class

Ανάλογο… φρεσκάρισμα (αισθητικό αλλά και τεχνολογικό) έχουν δεχτεί και τα μοντέλα AMG. Η A35 έχει πλέον πιο επιθετική εμφάνιση, η οποία παραπέμπει στην κορυφαία Α45. Στάνταρ στο εσωτερικό είναι το τιμόνι AMG Performance, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει το ESP τριών σταδίων ή τα AMG Dynamics.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!