Alpine: Η A110 R ήρθε και έχει άγριες διαθέσεις

Alpine: Η A110 R ήρθε και έχει άγριες διαθέσεις
H γαλλική φίρμα παρουσίασε την πιο «hardcore» έκδοση του διάσημου μοντέλου της με μειωμένο βάρος και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Έπειτα από αρκετές teaser φωτογραφίες, ήρθε η στιγμή που η Alpine αποκάλυψε τη νέα A110 R, την ταχύτερη έκδοση του μοντέλου μέχρι σήμερα. Η γαλλική μάρκα αποφάσισε να παρουσιάσει την εντυπωσιακή έκδοση που φέρει βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη, έχει μειωμένο βάρος και διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Ξεκινώντας από το βάρος, το νέο δημιούργημα της Alpine είναι 34 κιλά ελαφρύτερο από την έκδοση S. Αυτό σημαίνει πως ζυγίζει 1.082 κιλά, κάτι παραπάνω από έναν τόνο, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την οδηγική του συμπεριφορά. Για να επιτευχθεί αυτό η Alpine έκανε εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Alpine A110 R

Τα 2,9 εξ’ αυτών των κιλών προέρχονται από το καπό που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα κι έχει δύο εισαγωγές αέρα. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένες και οι ζάντες που συνεισφέρουν στη μείωση βάρους κατά 12,5 κιλά και παράλληλα μειώνουν την αντίσταση του αέρα. Τα καθίσματα συμβάλλουν σε μείωση του συνολικού βάρους κατά 5 κιλά, όμως η Alpine δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες σχετικά.

Η νέα A110 R διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, για καλύτερο κράτημα σε υψηλές ταχύτητες. Ανασχεδιασμένος πίσω διαχύτης με μεγάλου μεγέθους φτερά κυριαρχούν, ενώ την παράσταση κλέβει επίσης και η αεροτομή, επίσης κατασκευασμένη από ανθρακόνημα.

Alpine A110 R

Η Alpine διατήρησε τον ίδιο κινητήρα με τηv έκδοση S του A110. Όμως η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στους 300 ίππους και η ροπή φτάνει στα 340 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα. H επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 285 χλμ/ώρα. Οι αντίστοιχες επιδόσεις της έκδοσης S είναι: 4,2 δευτερόλεπτα η επιτάχυνση και 275 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα.

Alpine A110 R

Παρά το γεγονός πως η A110 R έχει τον ίδιο κινητήρα, ο ήχος που παράγεται είναι αρκετά διαφορετικός. Αυτό οφείλεται στο νέο σύστημα εξατμίσεων που εξέλιξε η Alpine με σωλήνες διπλού τοιχώματος. Σε αυτό βοηθάει επίσης ο περιορισμός μέρους της ηχομόνωσης, με τους μηχανικούς να αντικαθιστούν το γυάλινο διαχωριστικό που χωρίζει το εσωτερικό του μοντέλου από το χώρο του κινητήρα με ένα από αλουμίνιο.

Alpine A110 R

Το Alpine A110 R έχει σχεδιαστεί για χρήση εντός πίστας, καθώς υπάρχει δυνατότητα ειδικών ρυθμίσεων στην ανάρτηση. Όμως η διασκέδαση δεν τελειώνει εδώ, μια και τα νέα αμορτισέρ μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα μέσω 20 διαφορετικών επιλογών σε απόσβεση και επαναφορά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για δισκόφρενα από άνθρακα και semi-slick ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Alpine A110 R

To μοντέλο είναι διαθέσιμο στον ειδικό Racing Mat Blue χρωματισμό που χρησιμοποιεί η ομάδα της Formula 1 στα μονοθέσιά της. Το μόνο που δεν ανακοίνωσε η Alpine είναι η τιμή της A110 R, όμως εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κοντά στις 75.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!