Formula 1, Βολφ: «Ο Χάμιλτον μου είπε πως θα τρέχει για άλλα 5 χρόνια»

Formula 1, Βολφ: «Ο Χάμιλτον μου είπε πως θα τρέχει για άλλα 5 χρόνια»
Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, ο οποίος περιμένει να συνεχίσει ο Λιούις Χάμιλτον να αγωνίζεται αρκετά χρόνια ακόμα.

Το 2013 πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις οδηγού και ομάδας στην ιστορία της Formula 1, καθώς ξεκίνησε η συνεργασία των Λιούις Χάμιλτον και Mercedes-AMG. Οι δύο πλευρές γνώρισαν τεράστιες επιτυχίες, με τον Βρετανό να κερδίζει 6 παγκόσμιους τίτλους και τη γερμανική ομάδα να κατακτά 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Το 2022 έχει αποδειχθεί μία δύσκολη σεζόν για τη γερμανική ομάδα και τον Βρετανό ηγέτη της, με την W13 E-Performance να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Παρά το γεγονός αυτό, οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά από ποτέ στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην κορυφή. Μάλιστα, μία… φλόγα έχει ανάψει μέσα στον Χάμιλτον, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για αρκετά χρόνια ακόμα.

Αυτό παραδέχθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, ο οποίος αποκάλυψε στον Ντέιβιντ Κούλθαρντ του Channel 4 πως ο Βρετανός του είπε πως μπορεί να αγωνίζεται για 5 ακόμα χρόνια στη Formula 1. Πράγμα για το οποίο σας είχαμε προϊδεάσει και μετά την πρόσφατη δική μας συνάντηση με τον Σκοτσέζο: «Το πλεονέκτημα είναι πως μιλάμε πολύ μαζί, μένουμε αρκετά κοντά στο Μονακό. Την προηγούμενη εβδομάδα που μιλήσαμε μου είπε πως έχει ακόμα 5 χρόνια μπροστά στα οποία σκοπεύει να αγωνίζεται και με ρώτησε πως μου φαίνεται αυτό. Έχουμε μεγαλώσει μαζί. Είμαστε ξεκάθαροι ο ένας με τον άλλο. Ο Λιούις θα είναι ο πρώτος που θα πει πως δεν μπορεί άλλο να αγωνίζεται διότι δεν έχει πια τα ίδια αντανακλαστικά ή δεν το διασκεδάζει πια. Δεν αμφιβάλω πως ό,τι κι αν συμφωνήσουμε στην επέκταση του συμβολαίου μας, η οποία θα συμβεί, θα μπορούμε πάντα να μιλάμε ανοιχτά για το μέλλον».

Λιούις Χάμιλτον

Ο Βολφ θέλει να δει τον Χάμιλτον να αγωνίζεται μετά τα 40 του χρόνια, κάτι που έχουν κάνει πρόσφατα οι Μίκαελ Σουμάχερ, Κίμι Ράικονεν και Φερνάντο Αλόνσο. Το γεγονός πως ο Ισπανός αποδίδει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο φέρνει χαμόγελα στον Αυστριακό, διότι κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και ο Χάμιλτον.

«Δεν ξέρω αν τα 40 είναι η ηλικία που ένας οδηγός πιστεύει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται. Αν δούμε που είναι ο Αλόνσο στα 41 του, είναι πολύ ανταγωνιστικός. Τώρα, είναι ο ίδιος Αλόνσο που ήταν στα 25 του; Δεν ξέρω αλλά είναι πολύ γρήγορος. Βλέπεις κάποιον σαν τον Τομ Μπρέιντι του NFL τον οποίο θαυμάζω, είναι 43 ή 44 και αγωνίζεται ακόμα. Οπότε ο Λιούις με τον τρόπο που χειρίζεται τη ζωή του και το πώς επικεντρώνεται στη Formula 1, μπορεί να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα», ανέφερε ο Αυστριακός.

O Χάμιλτον είναι 37 ετών, το τωρινό συμβόλαιό του με τη Mercedes ολοκληρώνεται στο τέλος του επόμενου έτους και όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε επέκταση της συνεργασίας τους.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!