Formula 1: O Χάμιλτον θέλει περισσότερες μάχες το 2023

Formula 1: O Χάμιλτον θέλει περισσότερες μάχες το 2023
Την επιθυμία του να υπάρχουν ακόμη περισσότερες μάχες εντός πίστας από την επόμενη σεζόν της F1 εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον, κάνοντας λόγο για αποτυχία των φετινών αλλαγών στους κανονισμούς.

Το 2022 ξεκίνησε μία νέα εποχή για τη Formula 1 με την αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς να μας χαρίζει πολύ διαφορετικά μονοθέσια σε εμφάνιση. Στόχος της FIA ήταν να βελτιωθεί το θέαμα και να έχουμε περισσότερες ομάδες να διεκδικούν νίκες.

Το δεύτερο δυστυχώς δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, μιας και μόλις δύο ομάδες έχουν κερδίσει τους 17 αγώνες που έχουν διεξαχθεί. Η Red Bull Racing έχει πάρει 13 νίκες, ενώ η Scuderia Ferrari 4, με τη Mercedes-AMG που είναι η τρίτη σε δυναμική ομάδα να μην έχει τη δυνατότητα να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Από εκεί και πέρα, σε ορισμένες πίστες η διαφορά από τις υπόλοιπες 7 ομάδες είναι τεράστια και ξεπερνά το ένα δευτερόλεπτο σε απόλυτο χρόνο.

Ο οδηγός της γερμανικής ομάδας, Λιούις Χάμιλτον, ανέφερε στο Sky Sports πως ευελπιστεί να γίνουν αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς ώστε να μειωθεί η «ψαλίδα» ανάμεσα στις ομάδες: «Υποτίθεται πως οι κανονισμοί έχουν γραφτεί για να έρθουν οι ομάδες πιο κοντά σε απόδοση μεταξύ τους. Όμως δεν έχουν καταφέρει αυτό που έχουν ως στόχο, οπότε αποτύχαμε σε αυτό. Αλλά όταν αποτυγχάνεις μία φορά προσπαθείς και αποτυγχάνεις ξανά, τότε προσπαθείς και πάλι, οπότε ελπίζω να γίνουν κι άλλες αλλαγές ώστε να έρθουν πιο κοντά και να δημιουργηθεί καλύτερη ποιότητα στους αγώνες. Είναι η ελπίδα μου να είμαστε πιο κοντά όλοι μεταξύ μας, ώστε να έχουμε καλύτερους αγώνες και περισσότερα προσπεράσματα. Η Red Bull έχει πάρει εύκολα το πρωτάθλημα φέτος. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά».

Λιούις Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του στο επερχόμενο Grand Prix Ιαπωνίας, εάν σκοράρει 8 παραπάνω βαθμούς από τον Σαρλ Λεκλέρ. Το γεγονός πως μπορεί να κριθεί τόσο γρήγορα ο φετινός τίτλος δεν αρέσει στον Χάμιλτον, ο οποίος προτιμά η μάχη να ολοκληρώνεται όσο πιο αργά γίνεται.

Μετά από 17 αγώνες στο 2022, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 170 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!