Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν είναι ωραίο να κρίνεται η σεζόν τόσο νωρίς»

Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν είναι ωραίο να κρίνεται η σεζόν τόσο νωρίς»
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για τη φετινή κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και παραδέχθηκε πως προτιμά οι τίτλοι να κρίνονται στο νήμα.

Στο Grand Prix Σιγκαπούρης, ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, έχει τη δυνατότητα να στεφθεί για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. O Ολλανδός έχει ένα προβάδισμα 116 βαθμών από τον Σαρλ Λεκλέρ και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ένας οδηγός που ξέρει πώς είναι να κατακτάς αρκετά νωρίς στη σεζόν τίτλο είναι ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει κατακτήσει 5 τίτλους με τρεις αγώνες να απομένουν στη σεζόν, όμως ο Φερστάπεν μπορεί να το καταφέρει με πέντε αγώνες να απομένουν.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Σιγκαπούρης, o Xάμιλτον ρωτήθηκε σχετικά με το τι πιστεύει όταν τα πρωταθλήματα κρίνονται τόσο νωρίς και παραδέχθηκε πως αυτό δεν είναι καλό για το σπορ: «Από τη μεριά μου, η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτομαι. Σίγουρα συμπάσχω με τους οπαδούς. Για όλους κι ακόμα και για εμάς πέρυσι, ήταν πολύ έντονο που πήγε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Δεν είναι ωραίο που η σεζόν τελειώνει τόσο νωρίς. Ακόμα κι όταν το είχα ζήσει κι εγώ, κερδίζοντας το πρωτάθλημα νωρίς σε αγώνες όπως στο Μεξικό. Για τον οδηγό είναι φοβερό επίτευγμα, αλλά για το σπορ δεν είναι θεαματικό. Είμαι ευγνώμων που κέρδισα πρωταθλήματα όπως το 2018 στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα και προφανώς πέρυσι, πάνω κάτω το ίδιο. Ας ελπίσουμε μελλοντικά να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα».

Χάμιλτον Φερστάπεν

Η φετινή σεζόν του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή σίγουρα δεν είναι η ιδανική, μια και μετά από 16 αγώνες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον αγώνα. Ωστόσο ο ίδιος απολαμβάνει τη σεζόν και παίρνει δύναμη από τον τρόπο που τη διαχειρίζεται Mercedes: «Ακόμα απολαμβάνω την πρόκληση και είμαι περήφανος για τη δύναμη και την πρόοδο της ομάδας μας, από πλευράς σχέσεων και συγκέντρωσης. Βλέποντας το πώς δουλεύουν όλοι στην ομάδα, για εμένα είναι αυτό που μου δίνει τη μεγαλύτερη έμπνευση. Φεύγουν από την πίστα την Κυριακή το βράδυ και είναι στο γραφείο το πρωί προσπαθώντας να βρουν λύσεις, να σπάσουν τον κώδικα. Είναι εντυπωσιακό γιατί φέτος η σεζόν είναι αμείλικτη. Ξέρω πως όλοι ανυπομονούν να τελειώσει η σεζόν».

Η Mercedes παρά την κακή χρονιά, έχει κάτι να κυνηγήσει στο 2022. Η γερμανική ομάδα είναι μόλις 35 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στη μάχη για τη 2η θέση.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!