WRC: Πώς μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο ο Ροβάνπερα

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Πώς μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο ο Ροβάνπερα
Απομένουν τέσσερις ειδικές διαδρομές για το φινάλε στη Νέα Ζηλανδία και ο Φινλανδός είναι αγκαλιά με τον τίτλο του WRC.

Μόλις τέσσερις ειδικές διαδρομές χωρίζουν τον Κάλε Ροβάνπερα από τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022 για το WRC. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, ενδέκατου γύρου της σεζόν, ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing WRT είναι στην κορυφή της γενικής κατάταξης και ήδη φλερτάρει με το θρόνο.

Ο 22χρονος από σήμερα οδηγός, είναι 53 πόντους μπροστά από τον Όιτ Τάνακ στη βαθμολογία και 76 μπροστά από τον άλλο οδηγό της Hyundai Motorsport, Τιερί Νεβίλ, που ήταν οι μόνοι που έχουν έστω και μαθηματικά ελπίδες.

Τα σενάρια τίτλου

Πως όμως μπορεί ο Ροβάνπερα να εκμεταλλευτεί το δεύτερο συνεχόμενο match ball; Για να αναδειχθεί πρωταθλητής, ο νεότερος μάλιστα στην ιστορία του σπορ, πρέπει να ολοκληρώσει τη μάχη της Νέας Ζηλανδίας μαζεύοντας 8 πόντους περισσότερους από τον Τάνακ. Ή 7 αν πάρει τη νίκη, πράγμα που θα του δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας σε περίπτωση που ο Εσθονός πάρει τα μέγιστα στα Ράλλυ Ισπανίας κι Ιαπωνίας ενώ ο Φινλανδός μηδέν.

Σενάρια Τίτλου

Στην περίπτωση του Νεβίλ δεν τίθεται θέμα νικών, μιας και ο Βέλγος έχει στο ενεργητικό του μόνο μία φέτος – αυτή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Τι γίνεται στη Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία έχουν ολοκληρωθεί οι 13 από τις 17 ειδικές διαδρομές του ράλλυ που επέστρεψε στο καλεντάρι μετά από μία δεκαετία. Έχουμε μπροστά μας άλλες τέσσερις, συνολικού μήκους 31.18 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, τα τελευταία 6.77, του δεύτερου περάσματος από την ειδική Jacks Ridge, αποτελούν και την Power Stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους ταχύτερους πέντε. Και που ίσως αποτελεί την τελευταία ελπίδα του Τάνακ.

Όιτ Τάνακ

Ο οδηγός της Hyundai είναι τρίτος στη γενική κατάταξη, 46.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Ροβάνπερα και 17.4 πίσω από τον Σεμπαστιέν Οζιέ που επιστρατεύτηκε από την Toyota και κάνει… εξαιρετικά τη δουλειά του.

Αν παραμείνουν στις θέσεις αυτές και ο Ροβάνπερα πάρει τους 25 βαθμούς της νίκης ενώ ο Τάνακ τους 15 της τρίτης θέσης, ο Εσθονός θα πρέπει να κερδίσει την power stage, με τον μεγάλο του αντίπαλο από την πέμπτη θέση και πίσω.

Κάλε Ροβάνπερα

Κοινώς, όλα δείχνουν πως η Κυριακή θα φέρει νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!