Formula 1, Ράικονεν εναντίον Αλόνσο: Η απόλυτη σύγκριση

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ράικονεν εναντίον Αλόνσο: Η απόλυτη σύγκριση
Ο Ισπανός οδηγός ξεπερνά την Κυριακή τον Φινλανδό σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία της F1.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης αποτελεί ορόσημο για τον Φερνάντο Αλόνσο αφού θα τον τοποθετήσει μόνο πρώτο στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες εκκινήσεις σε αγώνες του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Την Κυριακή στη Μαρίνα Μπέι, ο Ισπανός θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν για 350η φορά, ξεπερνώντας τον Κίμι Ράικονεν με τον οποίο συγκατοικούσαν σε αυτή την κορυφή. Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον μία αντιπαραβολή όσων έχουν πετύχει στις σπουδαίες καριέρες τους στην F1!

Αλόνσο και Ράικονεν

Αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο το 2001, στο Grand Prix της Αυστραλίας, στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Ο Φινλανδός οδηγούσε για τη Sauber ενώ ο Ισπανός για τη Minardi. Αμφότεροι δεν έμειναν πολύ εκεί αφού μεταπήδησαν στις McLaren και Renault αντίστοιχα.

Συνυπήρξαν το 2014 στη Scuderia Ferrari ενώ αμφότεροι έκαναν «διαλείμματα» στις καριέρες τους στην F1: ο Ράικονεν τις σεζόν 2010 και 2011 ενώ ο Αλόνσο τις σεζόν 2019-2020.

Ράικονεν και Αλόνσο

Σε αυτές τις εντυπωσιακές πορείες, με τη μία φυσικά να συνεχίζεται αφού ο «Πρίγκιπας των Ασθούριας» συνεχίζει και θα είναι στο Grid και το 2023, ο «Iceman» επικρατεί μόνο σε δυο κατηγορίες: αυτές των ταχύτερων γύρων που μάλιστα έχεις τους διπλάσιους, καθώς και στα βάθρα.

Από την άλλη, ο Αλόνσο έχει δύο τίτλους έναντι ενός, 9 περισσότερες νίκες, 4 περισσότερες pole positions ενώ έχει προσπεράσει τον Ράικονεν και στους κερδισμένους βαθμούς. Και φυσικά, το κοντέρ συνεχίζει να γράφει…

Ράικονεν vs Αλόνσο

Νωρίτερα στη σεζόν, ο οδηγός από το Οβιέδο κατέκτησες κι άλλες κορυφές. Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια αγωνιστικής καριέρας στη Formula 1, αφού από το ντεμπούτο του, μέχρι την εκκίνηση του αγώνα στα παράλια της Κασπίας θάλασσας, είχαν περάσει 21 χρόνια, 3 μήνες και 8 ημέρες!

Έπειτα, στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, ο Ισπανός ξεπέρασε τα 92.643 χιλιόμετρα αγωνιστικής δράσης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Αριθμός που επίσης έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Pirelli, Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!