Formula 1, Σιγκαπούρη: Η AlphaTauri τυλίχθηκε στις φλόγες (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Σιγκαπούρη: Η AlphaTauri τυλίχθηκε στις φλόγες (vid)
Ένα παράξενο συμβάν έλαβε χώρα στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μαρίνα Μπέι.

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης για τον Πιερ Γκασλί. Ο Γάλλος επέστρεψε στα pit αλλά καθώς οι μηχανικοί του είχαν ανεβάσει την AT03 στους γρύλους και την έσπρωχναν προς το γκαράζ, ξέσπασε φωτιά.

Αυτό από μόνο του δεν είναι παράξενο – όμως αντίθετα, ήταν πολύ παράξενο το σημείο της AlphaTauri AT03 που φλεγόταν. Συγκεκριμένα, οι φλόγες έβγαιναν από το κομμάτι του ιταλικού μονοθεσίου, ακριβώς πίσω από την εισαγωγή αέρα στο roll hoop.

Μάλιστα, οι φλόγες ήταν αρχικά εμφανείς από την onboard κάμερα αν και ο δραματικός χαρακτήρας του συμβάντος αποκαλύφθηκε στην επόμενη λήψη. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Σύμφωνα με το Sky Sports που επικαλέστηκε λόγια μέλους της Scuderia AlphaTauri, η φωτιά προκλήθηκε με το που συνδέθηκε η βαλβίδα εξαερισμού. Προφανώς γίνεται ενδελεχής έρευνα από τα μέλη της ομάδας της Φαένζα.

Πάντως οι αντιδράσεις όλων ήταν τάχιστες. Τόσο του 26χρονου που πήδηξε έξω από το κόκπιτ, όσο και των μηχανικών του που έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες προτού αυτές επεκταθούν.

Πιερ Γκασλί



Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!