Μοτοσικλέτα Rally «Made in China»

Κώστας Παστρίμας
Μοτοσικλέτα Rally «Made in China»
Η κινεζική Excelle παρουσίασε την πρώτη της enduro μοτοσικλέτα με έντονες αναφορές στο Ράλλυ Ντακάρ.

Η επέλαση των Κινέζων στην αγορά μοτοσικλέτας συνεχίζεται ακάθεκτη καθώς οι Ασιάτες εισχωρούν σε όλο και περισσότερες κατηγορίες δικύκλων. Έχοντας ήδη κυριαρχήσει στα μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα μικρομετακίνησης και έχοντας λάβει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς των μικρών μοτοσικλετών, πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους προς όλες τις κατευθύνσεις - ακόμα και στις χωμάτινες κατηγορίες.

Η Excelle, εταιρεία μοτοσικλέτας υπό τον έλεγχο της Kolove, αποφάσισε να παρουσιάσει μια δυναμική enduro μοτοσικλέτα εμπνευσμένη από τους αγώνες Ράλλυ. Η μοτοσικλέτα ονομάζεται Excelle 450 Rally και όταν την κοιτάξεις σε παραπέμπει άμεσα στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες Ράλλυ του Ντακάρ. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 449 κ.εκ. με απόδοση 52,3 ίππους και 44 Nm ροπής και συνεργάζεται με σύγχρονο σύστημα ψεκασμού.

Excelle

Οι Κινέζοι δεν έχουν μείνει απλά στην κατασκευή μιας χωμάτινης μοτοσικλέτας. Για να δείξουν ότι έχουν πάρει στα σοβαρά το εγχείρημά τους, δίνουν τη δυνατότητα στους αγοραστές να αποκτήσουν και ένα αγωνιστικό κιτ για τη μοτοσικλέτα. Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει αγωνιστικές αναρτήσεις με μεγαλύτερες διαδρομές και μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων, πιο ανθεκτικούς τροχούς και ένα επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου το οποίο τοποθετείται κάτω από τη σέλα και αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα σε 31 λίτρα.

Excelle

Στη βασική έκδοση, οι αναρτήσεις είναι της KYB και οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με το βάρος της μοτοσικλέτας να φτάνει τα 154 κιλά. Και αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν ικανά να σας πείσουν τότε καλό είναι να δείτε την τιμή της Excelle 450 Rally. Το κόστος απόκτησης είναι στα 6.250 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να την κάνεις δική σου πληρώνοντας μισά λεφτά από ότι θα έδινες για μια αντίστοιχη KTM 450 Rally!

Excelle

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!