F1 In Schools: Ήρθε η ώρα των ελληνικών αγώνων ταχύτητας πίστας

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 In Schools: Ήρθε η ώρα των ελληνικών αγώνων ταχύτητας πίστας
Η ελληνική εκδοχή του Παγκόσμιου Διαγωνισμού F1 in Schools, «πατάει γκάζι» στην Αθήνα, τις Σέρρες και τον Βόλο.

Για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας της Covid-19, το F1 In Schools Greece θα πραγματοποιήσει αγώνες με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων!

Ο δημοφιλής STEM διαγωνισμός που αφορά Δημοτικά, Γυμνάσια αλλά και Λύκεια, διεξάγεται για ενδέκατη κατά σειρά χρονιά, με τον Οκτώβριο να είναι ένας μήνας γεμάτος δράση!

Οι τρεις αγώνες ανά την Ελλάδα

Το κομμάτι των αγώνων ταχύτητας πίστας της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για το 2022 θα χωριστεί σε τρία μέρα, με τις «μάχες» να διεξάγονται διαδοχικά Σάββατα.

F1 In Schools

Μάλιστα, θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πόλεις, ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές από τα σχολεία σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:

- Στην Αθήνα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής, για τις ομάδες από σχολεία Αττικής και Νοτίου Ελλάδας.

- Στις Σέρρες το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για τις ομάδες από σχολεία Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας.

- Στο Βόλο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, για τις υπόλοιπες ομάδες.

Πεδίο διεθνών διακρίσεων

Οι ελληνικές ομάδες του F1 In Schools έχουν επιτυχημένη παράδοση στους Παγκόσμιους Τελικούς και σε αυτή στάθηκε ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης.

F1 In Schools

«Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, που βοηθά τους μαθητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης και της συνεργατικότητας. Το επίπεδο ανταγωνισμού στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό είναι πολύ υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετέχουν η 5η και η 7η καλύτερη ομάδα στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς, που διενεργήθηκαν τον Ιούλιο που μας πέρασε, καθώς και η ομάδα με τον 3ο καλύτερο φετινό χρόνο στο κόσμο (1.031 sec) σε αγώνες ταχύτητας F1 μοντέλων πάνω στην πίστα του F1 in Schools», είπε ο Κος Πολυματίδης.

Με ισχυρό σύμμαχο

Φέτος είναι ίσως η πρώτη φορά στα έντεκα χρόνια που το F1 in Schools «τρέχει» στη χώρα μας, που υπάρχει ουσιαστική στήριξη προς το θεσμό και τις προσπάθειες των μαθητών.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools της τρέχουσας σχολικής περιόδου, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

F1 In Schools

Επίσης, το ΙΣΝ θα υποστηρίξει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στους επόμενους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools.

Τι είναι το F1 In Schools

Πρόκειται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1.

F1 In Schools

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Οι ελληνικές επιτυχίες στους Παγκόσμιους Τελικούς

Το F1 in Schools υλοποιείται στην χώρα μας από το 2012, με μεγάλες διακρίσεις των ομάδων μας όταν διαγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως:
1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στις ΗΠΑ.
4η θέση στον κόσμο στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2018 στη Σιγκαπούρη.
6η θέση στον κόσμο στους 13ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2017 στη Μαλαισία.
7η θέση στον κόσμο στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2020 στην Αγγλία.
5η και 7η θέση στον κόσμο στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2021 στην Αγγλία.

F1 In Schools

Το gMotion by Gazzetta θα στηρίξει ενεργά το F1 In Schools, αναλαμβάνοντας το ρόλο του χορηγού επικοινωνίας!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!