Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2022

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2022
Ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα κυνηγήσουν και φέτος την παγκόσμια διάκριση!

Η ώρα των 17ων Παγκόσμιων Τελικών του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools πλησιάζει! Περισσότερες από 50 ομάδες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, θα διαγωνιστούν από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου στη μεγάλη φετινή δοκιμασία.

Οι τελικοί θα διενεργηθούν από τις 9 έως 15 Ιουλίου, στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στη θρυλική πίστα του Σίλβερστον. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν… υβριδικά (συνδυασμός virtual συμμετοχή των ομάδων ή/και με φυσική παρουσία τους).

F1 In Schools

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι παρακάτω ομάδες:

- Greco Racing Team αποτελούμενη από μαθητές από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το 3ο ΓΕΛ Σερρών
- Lupus Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το 9ο Γυμνάσιο Βόλου
- Vision Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και την Εκπαιδευτική Αναγέννηση - Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου
- Quantum GC αποτελούμενη από μαθητές από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί Θεσσαλονίκης και το Pascal English School από την Λεμεσό Κύπρου

F1 In Schools

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools. Παράλληλα, το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools της τρέχουσας και επόμενης σχολικής περιόδου, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

F1 In Schools

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

F1 In Schools

Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν τη χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο.

F1 In Schools

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!