Formula 1, Σιγκαπούρη: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix

Formula 1, Σιγκαπούρη: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix
Ο επερχόμενος αγώνας της F1 στη Σιγκαπούρη ενδέχεται να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με την πρόβλεψη του καιρού να κάνει λόγο για βροχές και τις τρεις ημέρες.

Για πρώτη φορά μετά το 2019 ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει στη Σιγκαπούρη και το σιρκουί Μαρίνα Μπέι. Ο 16ος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αναμένεται με αγωνία, στη διαδρομή όπου διεξήχθη για πρώτη φορά νυχτερινό Grand Prix στην ιστορία σπορ.

Το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης πάντα φέρνει τις ομάδες σε δύσκολη θέση, μιας και ο καιρός είναι πάντα ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο. Τελευταία φορά που είδαμε να «ανοίγουν» οι ουρανοί στη Μαρίνα Μπέι ήταν το 2017, σε έναν αγώνα όπου είδαμε τις δύο Ferrari να έχουν σύγκρουση στην εκκίνηση με τον Μαξ Φερστάπεν και να μένουν εκτός αγώνα. Εκείνη την ημέρα είχε αναδειχθεί νικητής ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει το ρόλο του και στον φετινό αγώνα. Την Παρασκευή αναμένονται καταιγίδες στην περιοχή, κάτι που θα φέρει τις ομάδες αντιμέτωπες με διάφορες προκλήσεις - τόσο στο FP1 όσο και στο FP2. Με τις έως τώρα προβλέψεις, η πιθανότητα βροχής είναι άνω του 50%. Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου θα μετατρέψουν τα cockpit των μονοθεσίων σε σάουνες που κινούνται με 300 χλμ/ώρα.

Για το Σάββατο όπου θα διεξαχθεί το FP3 και οι κατατακτήριες δοκιμές, η πρόγνωση κάνει λόγο για βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα η πιθανότητα βροχής την ώρα που τα μονοθέσια θα είναι στην πίστα αυξάνεται στο 70%. Ανάλογα με τις συνθήκες της πίστας, δεν αποκλείεται να έχουμε καθυστέρηση στην έναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Την Κυριακή, που είναι η ημέρα του αγώνα, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, όμως η βροχή απειλεί να χαλάσει και πάλι τα σχέδια των ομάδων. Μπορεί η πιθανότητα αυτής πέφτει στο 60%, όμως αυτό θα επηρεάσει το στήσιμο που έχουν επιλέξει οι ομάδες στα μονοθέσιά τους. H βροχή ή ακόμη και οι εναλλασσόμενες συνθήκες δεν αποκλείεται να φέρουν απρόοπτα, κάτι που θα ανακατέψει τις στρατηγικές.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!