Πέντε νέα οικογενειακά SUV: Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Πέντε νέα οικογενειακά SUV: Οι τιμές τους στην Ελλάδα
Η πιο δημοφιλής κατηγορία επιβατικών οχημάτων εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα που δίνουν έμφαση στον εξοπλισμό και την τεχνολογία.

Με το μερίδιο των SUV να έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετό καιρό το 50% επί των συνολικών πωλήσεων στην ελληνική αγορά, είναι φυσικό οι εισαγωγικές εταιρείες να λανσάρουν συνεχώς οχήματα ελεύθερου χρόνου. Στην ακόλουθη λίστα συμπεριλάβαμε 5 νέα SUV για τα οποία έχουν ανακοινωθεί οι τιμές τους στην Ελλάδα και τα οποία θα τα δούμε να κυκλοφορούν είτε άμεσα είτε τους επόμενους μήνες.

Πατήστε πάνω στο όνομα κάθε μοντέλου για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε αναλυτικά τις τιμές τους.

BMW X1 από 36.920€

BMW X1

Η νέα γενιά της Χ1 έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις σε σχέση με την προκάτοχό της, για να προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση στους επιβάτες της. Κατά το λανσάρισμά της, η νέα BMW X1 θα διατίθεται αρχικά με μία γκάμα δύο βενζινοκινητήρων και δύο κινητήρων diesel. Αυτοί θα συνεργάζονται με κιβώτιο Steptronic επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, στάνταρ, και η κινητήρια δύναμή τους θα διοχετεύεται στο δρόμο είτε μέσω των εμπρός τροχών, ή μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με το μοντέλο.

Mercedes-Benz GLC από 66.500€

Mercedes-Benz GLC

Η νέα GLC μεγάλωσε σε διαστάσεις και αναβαθμίστηκε σημαντικά σε τεχνολογίες, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία. Το μήκος της ανέρχεται σε 4,72 μέτρα (+6 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο), ενός το πλάτος έχει παραμείνει στο 1,89 μ. Όλες οι εκδόσεις της GLC είναι εξηλεκτρισμένες, είτε με τεχνολογία mild-hybrid είτε με plug-in hybrid. Ήδη ανακοινώθηκαν οι τιμές για τις

Nissan Qashqai e-POWER από 41.690€

Nissan Qashqai e-POWER

Το Qashqai e-POWER είναι η διαφορετική και ξεχωριστή πρόταση της Nissan στην πορεία προς την ηλεκτροκίνηση. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι οι (εμπρός) τροχοί παίρνουν κίνηση αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο εξελιγμένος βενζινοκινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συμπεριφέρεται και οδηγείται ως ηλεκτρικό, χωρίς όμως να χρειάζεται να συνδεθεί ποτέ στην πρίζα, παρά μόνο να ανεφοδιαστεί με καύσιμο.

Skoda Enyaq Coupe iV από 43.000€ (με επιδότηση)

Skoda Enyaq Coupe iV

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 100% ηλεκτρικό SUV. Το Enyaq Coupe iV έχει μήκος 4,65 μέτρα και ανάλογα με την μπαταρία προσφέρει αυτονομία έως 552 χλμ. Όπως και το «αδελφάκι» του Enyaq iV, το νέο μοντέλο βασίζεται στην – αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. To ηλεκτρικό SUV διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος 180, 204, 265 και 299 ίππων. Η πρώτη εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh, ενώ οι άλλες τρεις με μπαταρία 77 kWh.

Toyota Corolla Cross από 31.200€

Toyota Corolla Cross

Το Corolla Cross έχει μήκος 4,46 μέτρα και μεταξόνιο 2,64 μ., διαστάσεις που το τοποθετούν ανάμεσα στα C-HR και RAV4, στην καρδιά της κατηγορίας των C-SUV. Πρόκειται για το πρώτο Toyota που χρησιμοποιεί το νέο, 5ης γενιάς, υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει 2λιτρο κινητήρα και κιβώτιο CVT. Το Corolla Cross έχει μέγιστη ισχύ 197 ίππων, ενώ οι τετρακίνητες AWD-i εκδόσεις φέρουν και έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 42 ίππων στον πίσω άξονα, ο οποίος εμπλέκεται αυτόματα σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, αλλά δεν μεταβάλλει την μέγιστη ισχύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!