Toyota – Ρωσία: Οριστικό τέλος στην παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα

Toyota – Ρωσία: Οριστικό τέλος στην παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα

Κώστας Μπιτσικώκος
Toyota – Ρωσία: Οριστικό τέλος στην παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα
Μετά από αναμονή 6 μηνών, η Toyota αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη.

Μία ακόμα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία διακόπτει οριστικά την παραγωγή οχημάτων επί ρωσικού εδάφους. Η Toyota ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά κάθε δραστηριότητα στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του στις 4 Μαρτίου. Το εργοστάσιο λειτουργούσε από τα τέλη του 2007, κατασκευάζοντας πλέον μοντέλα RAV4 και Camry για την τοπική αγορά.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο ιαπωνικός κολοσσός είχε διατηρήσει το προσωπικό του στις εγκαταστάσεις, ελπίζοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σταματούσε και θα υπήρχε άρση των κυρώσεων στη Ρωσία. «Εντούτοις, μετά από έξι μήνες, δεν ήμασταν σε θέση να συνεχίσουμε τις φυσιολογικές μας δραστηριότητες και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική ένδειξη για το μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Toyota Motor Corporation.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα υποστηρίξει τους εργαζομένους του εργοστασίου στην Αγία Πετρούπολη τόσο οικονομικά όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να βρουν την επόμενή τους εργασία. Όσον αφορά το διοικητικό τομέα, θα υπάρξει αναδιάρθρωση των γραφείων στην Μόσχα, ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη του δικτύου πωλήσεων αλλά και των υπηρεσιών after sales (π.χ. σέρβις και ανταλλακτικά) για τους κατόχους αυτοκινήτων Toyota και Lexus στη Ρωσία.

Toyota Αγία Πετρούπολη

Photo Credits: Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!