Η FIAT ανεβάζει στροφές!

Η FIAT ανεβάζει στροφές!

Κώστας Παστρίμας
Η FIAT ανεβάζει στροφές!
Η Fiat επενδύει στο μέλλον αναβαθμίζοντας τη μονάδα παραγωγής στο Τορίνο.

Το εργοστάσιο Mirafiori της FIAT στο Τορίνο έχει ήδη δεχτεί τις κατάλληλες αναβαθμίσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει στις τεχνολογικές απαιτήσεις της κατασκευής του αμιγώς ηλεκτρικού FIAT 500e. Οι Ιταλοί ωστόσο δεν σταματούν εκεί και επενδύουν ακόμα περισσότερο στο εργοστάσιο προσθέτοντας ακόμα πιο ισχυρά συστήματα παραγωγής.

Το εργοστάσιο στο Τορίνο διαθέτει ήδη την καινοτόμα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών Battery Hub, ενώ εκεί έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο δίκτυο V2G (vehicle-to-grid) στον κόσμο. Παράλληλα, υπάρχει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο φωτοβολταϊκών στοιχείων, μέρος των οποίων λειτουργούν και ως προστασία χώρων στάθμευσης του συγκροτήματος. Όλα τα παραπάνω κινούνται γύρω από το νέο ηλεκτρικό 500, ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγετε στην Ιταλία.

fiat

Πλέον η FIAT κάνει το επόμενο βήμα εξέλιξης στο εργοστάσιο επενδύοντας σε μια νέα συνεργασία με την Punch Powertarin. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής της τελευταίας γενιάς αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (eDCT), τα οποία θα εφοδιάζουν τα υβριδικά και plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα του Ομίλου Stellantis, αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου κυκλικής οικονομίας που θα αφορά στη βιώσιμη χρήση οχημάτων και ανταλλακτικών. Η νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Miriafiori αναμένεται να λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

fiat

Ο Κάρλο Ταβάρες, CEO της Stellantis τόνισε σε δηλώσεις του: «Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει την εστίαση μας στην Ιταλία και την ικανότητά μας να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις οι οποίες προβλέπουν τις παγκόσμιες αλλαγές στη βιομηχανία μας, καθώς πιέζουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους του στρατηγικού μας πλάνου Dare Forward 2030. Είμαι ευγνώμων σε όσους βοηθούν στην πραγμάτωση των σχεδίων μας ώστε να γίνουμε μια εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας και να πετύχουμε το στόχο ουδετερότητας άνθρακα πριν από τους ανταγωνιστές μας».

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!