MotoGP: To πρόγραμμα του GP Ιαπωνίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP: To πρόγραμμα του GP Ιαπωνίας
Η δράση συνεχίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, το οποίο επισκέπτεται μετά από τρία χρόνια την Ιαπωνία.

Δίχως διακοπή το MotoGP ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την ασιατική του περιοδεία με πρώτο σταθμό να είναι το Grand Prix Ιαπωνίας το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε δύο τροχούς επιστρέφει στην πίστα του Motegi για πρώτη φορά από το 2019 για τον 16ο αγώνα της σεζόν.

Η πίστα είναι ιδιοκτησία της Honda, η οποία θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, ειδικά αυτή τη στιγμή που έχει επιστρέψει στη δράση ο Μαρκ Μάρκεθ. Έχει μήκος 4,8 χιλιόμετρα και αποτελείται από 6 αριστερές στροφές και 8 δεξιές στροφές, ενώ η μεγαλύτερη ευθεία έχει μήκος 762 μέτρα. Το ρεκόρ πίστας το έχει ο Χόρχε Λορένθο στο 1:45,350, ενώ την Κυριακή στο Grand Prix οι αναβάτες θα πραγματοποιήσουν συνολικά 24 γύρους.

Μετά τον αγώνα στην Αραγκόν, το πρωτάθλημα «πήρε φωτιά». Η εγκατάλειψη του Φάμπιο Κουαραταραρό της Yamaha του έχει κοστίσει σημαντικό έδαφος, με τον Πέκο Μπανάια της Ducati να βρίσκεται μόλις 10 βαθμούς πίσω του. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia που είναι 3ος στη βαθμολογία θέλει να επιστρέψει στις νίκες ώστε να μείνει ζωντανός στην υπόθεση τίτλου. Μόλις 5 αγώνες απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν και οι τρεις πρώτοι αναβάτες του πρωταθλήματος χωρίζονται κατά μόλις 17 βαθμούς.

Το Grand Prix Ιαπωνίας λόγω της μικρής χρονικής απόστασης από τον αγώνα της Αραγκόν, ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν το πρόγραμμα του τριημέρου. Μόλις μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με παρατεταμένη διάρκεια, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα τριημέρου μένει ως έχει.

Ο αγώνας του MotoGP στην Ιαπωνία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta για τον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα MotoGP GP Ιαπωνίας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

9:05-10:20 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

4:50-5:35 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

8:25-8:55 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

9:05-9:45 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

4:40-5:00 – Warm-Up

9:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!