Η Ducati ξανά στην κορυφή του MotoGP

Κώστας Παστρίμας
Η Ducati ξανά στην κορυφή του MotoGP
Η Ducati εξασφάλισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστών στο MotoGP μετά το εντυπωσιακό «1-2» στο Άραγκον.

Η Ducati εξασφάλισε για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στους Κατασκευαστές του MotoGP. Το ιταλικό εργοστάσιο έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι έχει την καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο με πολλαπλές νίκες σε όλες τις πίστες και συνεχόμενα βάθρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος στους Κατασκευαστές για την Ducati και ο τέταρτος στην ιστορία της. Το 2022 έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά με τους αναβάτες της να έχουν κατακτήσει 10 νίκες στις 15 πρώτους αγώνες, με ένα απίστευτο σερί τερματισμών στο βάθρο.

Ducati

Εκείνο που πλέον λείπει από τους ανθρώπους του Μπόργκο Πανιγκάλε είναι ο τίτλος στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Ο Πέκο Μπανάια, με τη δεύτερη θέση στο Άραγκον και την πτώση του Κουαρταράρο μείωσε τη διαφορά στους 10 βαθμούς και πλέον έχει βάλει πλώρη για το στέμμα του πρωταθλητή. Το MotoGP ταξιδεύει στην Ιαπωνία για τον 16ο γύρο του θεσμού και ακολουθούν πίστες που ευνοούν την Ducati όπως η Μαλαισία και η Βαλένθια.

Ducati

Ο Τζίτζι Νταλίνια, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε τον 3ο συνεχόμενο Τίτλο Κατασκευαστών και τον 4ο στην ιστορία του MotoGP. Είναι ένα αποτέλεσμα που περιμέναμε βασιζόμενοι στα αποτελέσματα που είχαμε φέτος, συμπεριλαμβανομένων των 6 νικών του Μπανάια και των 4 νικών του Μπαστιανίνι . Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αναβάτες και το προσωπικό του Ducati Corse για την δέσμευση και την αφοσίωση τους που μας επέτρεψαν να πετύχουμε στους στόχους μας. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στον τίτλο των Οδηγών. Είμαστε 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή και με πέντε αγώνες να απομένουν η μάχη για τον τίτλο είναι ανοιχτή».

Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!