Formula 1: Ο Ντε Βρις δεν έκλεισε μάτι πριν το ονειρικό του ντεμπούτο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Ντε Βρις δεν έκλεισε μάτι πριν το ονειρικό του ντεμπούτο
Το άγχος και η αγωνία του Νικ Ντε Βρις τον κράτησε ξύπνιο όλο το βράδυ του Σαββάτου πριν κάνει το ντεμπούτο του στηv F1.

Μία από τις πιο λαμπρές και ταυτόχρονα επεισοδιακές περιπέτειες της ζωής του έζησε ο Νικ Ντε Βρις στο Grand Prix Ιταλίας. Ο Ολλανδός οδήγησε για την Aston Martin στο FP1, όμως το Σάββατο ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή από τη Williams πως θα αντικαταστήσει τον Άλεξ Άλμπον, ο οποίος έκανε επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα.

Στο τιμόνι της FW44 o πρώην πρωταθλητής της Formula E έδειξε άμεσα εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας και όχι μόνο κέρδισε στις κατατακτήριες και στον αγώνα τον Νίκολας Λατίφι, αλλά κατέκτησε και την 9η θέση στον αγώνα της Κυριακής, χαρίζοντας δύο βαθμούς στη βρετανική ομάδα. Μετά το τέλος του Grand Prix Ιταλίας, ο Ντε Βρις μίλησε για την εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια του τριημέρου και αποκάλυψε πως το βράδυ πριν τον αγώνα δεν μπορούσε να κλείσει μάτι.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν ένα όνειρο. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Το βράδυ είχα πολύ κακό ύπνο γιατί είχα ενθουσιασμό, νευρικότητα και δεν έκλεισα μάτι - έμεινα σχεδόν όλο το βράδυ ξύπνιος. Μάλλον με βοήθησε αυτό. Δεν μπορούσα να σκεφτώ γιατί έπρεπε να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Δεν έκανα καλή εκκίνηση αλλά κράτησα τη θέση μου. Αυτό ήταν το κλειδί για εμένα, να μην χάσω θέση. Ήμουν πολύ χαρούμενος με τη στρατηγική μας, είχαμε καλό ρυθμό και το μονοθέσιο ήταν φοβερό. Ξέρω πως είχαμε λίγη βοήθεια με τις ποινές και τις εγκαταλείψεις αλλά κανείς δεν μπορεί να μειώσει την αξία των βαθμών μας», ανέφερε ο Ολλανδός.

Νικ Ντε Βρις

Τα συναισθήματα του Ολλανδού ήταν τόσο έντονα που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, με τον έναν μετά τον άλλο οδηγό στο parc ferme και στη μεικτή ζώνη να τον συγχαίρει για το επίτευγμά του. Πλέον ο 27χρονος είναι ένα εκ των φαβορί να βρίσκεται στη Formula 1 το 2023 με τη Williams, όμως οι επιλογές του δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!