Η FIA απέκτησε CEO και είναι γυναίκα

Πάνος Σεϊτανίδης
Η FIA απέκτησε CEO και είναι γυναίκα
O Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ προχώρησε σε μία ριζοσπαστική κίνηση για τα δεδομένα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο τελευταίος χρόνος είναι ένας χρόνος μεγάλων αλλαγών στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ξεκίνησαν με τη διαδοχή του Προέδρου Ζαν Τοντ, από τον Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, τον πρώτο Άραβα στον προεδρικό θώκο στην ιστορία της FIA.

Και τώρα, ο 60χρονος προχώρησε σε μία ριζοσπαστική κίνηση για τη FIA, ορίζοντας για, για πρώτη φορά στα 118 χρόνια ύπαρξής της, CEO. Μάλιστα, δεν είναι μόνο η δημιουργία αυτής της θέσης, η οποία αποτελούσε ως γνωστόν ένα από τα βασικά σημεία στην προεκλογική ατζέντα του νέου προέδρου της FIA – έχει σημασία και η επιλογή προσώπου.

Νάταλι Ρόμπιν

Έτσι λοιπόν, η Ομοσπονδία απέκτησε Διευθύνουσα Σύμβολο αφού για τη θέση επιλέχθηκε η Νάταλι Ρόμπιν. Ένα πρόσωπο που δεν είχε σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά έχει ήδη 15 και πλέον χρόνια στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέχρι πρότινος είχε το ρόλο της CEO της Volvo Ελβετίας ενώ νωρίτερα, είχε εργαστεί στη Nissan ενώ ξεκίνησε από τη DaimlerChrysler, με το ρόλο της να μοιράζεται ανάμεσα στην έδρα της Στουτγάρδης και το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Ο διορισμός της Natalie Robyn ως η πρώτη μας CEO, αποτελεί μία στιγμή μεταμόρφωσης για την Ομοσπονδία μας. Η εκτεταμένη εμπειρία της και οι ηγετικές της ικανότητες θα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης, της διακυβέρνησης αλλά και των λειτουργιών μας. Έχει εντυπωσιακό ιστορικό επίτευξης διαφοροποίησης και ανάπτυξης, ενώ έχει αποκτήσει ικανότητες εκτελεστικής ηγεσίας που θα αποτελέσουν εξαιρετικά πολύτιμο εφόδιο για τη FIA και τα μέλη μας. Την καλωσορίζω στην ομάδα», είπε ο Σουλαγέμ.

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Από την πλευρά της, η Ρόμπιν είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ορίστηκα ως η πρώτη CEO στην ιστορία της FIA, σε μία τόσο σημαντική αλλά και συναρπαστική περίοδο για την Ομοσπονδία. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη της, τη διοίκηση αλλά και τον πρόεδρο, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά τους για μεταρρύθμιση και ανάπτυξη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!