Formula 1, Σμιντ: «Η Ferrari δεν μπορεί να νικήσει πια»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Σμιντ: «Η Ferrari δεν μπορεί να νικήσει πια»
Η νέα ήττα της Scuderia φανερώνει ένα συγκεκριμένο μοτίβο που δεν φέρνει αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της F1.

Παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, η Scuderia Ferrari χάνει σταδιακά αλλά και σταθερά έδαφος έναντι της πρωτοπόρου της βαθμολογίας των κατασκευαστών, Red Bull Racing.

Ως αποτέλεσμα, η ιταλική ομάδα είναι πια 139 βαθμούς πίσω από την αυστριακή, με μόλις έξι Grand Prix να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν του 2022: σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.

Η τελευταία μάχη ήταν ενδεικτική. Μέσα στην έδρα της, τη θρυλική πίστα της Μόντσα, η ομάδα του Μαρανέλο κατέκτησε την pole position αλλά έδειχνε ανήμπορη να ανταγωνιστεί τους «ταύρους» σε ρυθμό αγώνα.

Σαρλ Λεκλέρ

Ο έγκυρος δημοσιογράφος του Auto Motor und Sport, Μίκαελ Σμιντ, αναζήτησε την αιτία του κακού για την F1-75 και εστίασε στα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το δρόμο.

«Η Ferrari δεν μπορεί να νικήσει πια. Έχει ακόμα αρκετή ταχύτητα για την pole position αλλά όχι για τη νίκη. Η F1-75 είναι γρήγορη στον ένα γύρο αλλά στις μεγάλες αποστάσεις, το κόκκινο μονοθέσιο “τρώει” τα ελαστικά του. Αυτό δίνει όλα τα Υπερατού στα χέρια του Μαξ Φερστάπεν. Η Μόντσα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Αν και ο Σαρλ Λεκλέρ έδωσε ελπίδα στους tifosi, ήταν παραπλανητική η επίδοση του Σαββάτου», έγραψε ο Γερμανός.

Επόμενη μάχη για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, είναι το Grand Prix Σιγκαπούρης, που διεξάγεται 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου. Μετρώντας πέντε συνεχόμενες ήττες, η Scuderia θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να αποτρέψει την πρόωρη στέψη του Μαξ Φερστάπεν που για πρώτη φορά φέτος, έχει match ball!

Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!