Formula 1, Μπινότο: «Η Διεύθυνση Αγώνα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά»

Formula 1, Μπινότο: «Η Διεύθυνση Αγώνα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά»
Ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη διαχείριση του Aυτοκινήτου Aσφαλείας στο τέλος του GP Ιταλίας ήταν στη Scuderia Ferrari.

Το φινάλε του Grand Prix Ιταλίας αφορούσε ένα σενάριο που δεν περίμενε κανένας, μιας και ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η Διεύθυνση Αγώνα αποφάσισε να το βγάλει στην πίστα στον 48 γύρο από τους 53 λόγω εγκατάλειψης του Ντάνιελ Ρικάνρτο της McLaren. Η απομάκρυνση του μονοθεσίου με τον αριθμό 3 πήρε αρκετή ώρα, οι γύροι τελείωσαν και μας στέρησαν τη δυνατότητα ενός φινάλε θρίλερ.

Η Aston Martin Vantage που εκτελούσε χρέη safety car. έμεινε στην πίστα για 6 γύρους και αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών οδηγών και παραγόντων του σπορ, με την FIA να αναγκάζεται να δώσει εξηγήσεις. Στη Scuderia Ferrari ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι, διότι δεν είχαν την ευκαιρία να παλέψουν για τη νίκη απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν. Η F1-75 του Σαρλ Λεκλέρ είχε υψηλότερη τελική ταχύτητα από τη Red Bull RB18 και σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο αγώνας, θα μπορούσε να επιτεθεί για τη νίκη.

Σαρλ Λεκλέρ

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, επιτέθηκε φραστικά στην FIA και τη Διεύθυνση Αγώνα, ζητώντας καλύτερη μελλοντική διαχείριση: «Είναι απλό, έπρεπε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Περίμεναν πολύ ώρα για να βγάλουν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και δεν ξέρουμε το γιατί. Γνωρίζω πως πολλά έχουν αλλάξει στη Διεύθυνση Αγώνα και έχουν λιγότερη εμπειρία, αλλά χρειάζεται καλύτερη αντιμετώπιση την ώρα του αγώνα».

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η FIA πραγματοποίησε συνάντηση κορυφής με τις ομάδες της Formula 1 και τους μετόχους ώστε να συζητήσουν για το μέλλον του σπορ. Στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε το φινάλε του GP Ιταλίας, ενώ όπως επιβεβαιώθηκε, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έχει ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις με τους οδηγούς του σπορ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!