Νεβίλ στο Gazzetta: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι αγώνες»

Κώστας Μπιτσικώκος
Νεβίλ στο Gazzetta: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι αγώνες»
Ο θριαμβευτής του εθνικού αγώνα εμφανίστηκε ενθουσιασμένος όχι μόνο για τη νίκη αλλά επίσης για την οργάνωση και την ατμόσφαιρα.

Με τη Hyundai Motorsport να κάνει ένα ιστορικό 1-2-3 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (είχε να συμβεί στη χώρα μας από το 1989), ολοκληρώθηκε ο 10ος από τους 13 αγώνες του φετινού WRC. Μεγάλος νικητής ήταν ο Τιερί Νεβίλ – με συνοδηγό τον Μάρτιν Βιντάγκε – που επέστρεψε στις επιτυχίες για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Καταλονίας το 2021.

Ο 34χρονος Βέλγος μίλησε στο gMotion by Gazzetta μετά το τέλος του αγώνα και δεν έκρυψε τη χαρά του τόσο για τη νίκη αλλά και τα όσα είδε στην Ελλάδα.

«Το ράλλυ εδώ αυτό το τριήμερο αποτέλεσε ένα πραγματικό παράδειγμα, για το πώς θα έρθει το κοινό κοντά στο WRC. Ας δούμε τι έγινε στην υπερειδική του ΟΑΚΑ την Πέμπτη. Το στάδιο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα φανταστική, ήταν ένα ωραίο σόου. Υπάρχουν βέβαια κάποια περιθώρια βελτιώσεων για τους διοργανωτές και τον promoter, όμως πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Και σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο service park υπήρχαν εκδηλώσεις, μουσική, πολύς κόσμος που περίμενε για αυτόγραφα. Δείχνει ότι οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι για γρήγορα αυτοκίνητα και ειδικά για το ράλλυ. Όλος ο κόσμος μας αντιμετώπισε με σεβασμό, αλλά ταυτόχρονα ήταν απαιτητικοί όλοι για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Υπήρχε πολύς κόσμος παντού, στις ειδικές και στις απλές διαδρομές. Το απόλαυσα και ήταν τιμή για εμάς να είμαστε εδώ».

Ο Νεβίλ σχολίασε και την ιστορική εμφάνιση της Hyundai Motorsport στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

«Για να κερδίσεις χρειάζεται και καλή εμφάνιση από το πλήρωμα και αξιοπιστία από το αυτοκίνητο. Είχαμε εξαιρετική ταχύτητα από την αρχή του αγώνα και στα τρία αυτοκίνητα, όπως επίσης αξιοπιστία. Δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα και έτσι δεν μας επηρέασαν οι δύσκολες συνθήκες του τριημέρου. Έχουμε καλό μομέντουμ, κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση με τρεις στη σειρά νίκες από την ομάδα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φινάλε της σεζόν».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!