Formula 1, Φερστάπεν: «Στον αγώνα θα είμαστε πιο δυνατοί»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Φερστάπεν: «Στον αγώνα θα είμαστε πιο δυνατοί»
Ευχαριστημένος με την απόδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, προειδοποιώντας πως στον αγώνα θα είναι πιο γρήγορος.

Για πρώτη φορά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1 η Red Bull Racing δεν είχε την ταχύτητα να πάρει την pole position, με τον Μαξ Φερστάπεν να μένει σχεδόν δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον poleman, Σαρλ Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ιταλίας. Η αυστριακή ομάδα επέλεξε ένα ιδιαίτερο στήσιμο στην RB18, πολύ διαφορετικό συγκριτικά με αυτό των άλλων ομάδων, γεγονός που δεν αποκλείεται να έπαιξε το ρόλο του.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Φερστάπεν ήταν χαρούμενος με την απόδοσή του και προειδοποίησε πως η κατάσταση στον αγώνα θα είναι πολύ διαφορετική: «Ήταν μεγάλη η μάχη. Αλλά έχουμε επιλέξει λίγη παραπάνω κάθετη δύναμη (στο στήσιμο) στη Μόντσα. Στον ένα γύρο δεν είναι η καλύτερη λύση, όμως στον αγώνα θα είμαστε πιο δυνατοί. Φυσικά γνωρίζουμε πως θα εκκινήσουμε και πιο πίσω. Συνολικά έκανα έναν καλό γύρο, τον απόλαυσα. Απολαμβάνω όλο το τριήμερο μέχρι τώρα και πιστεύω πως αύριο θα έχουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα».

Μαξ Φερστάπεν

Με δεδομένο πως έχει ποινή στη θέση εκκίνησής του στο grid του αυριανού αγώνα, ο 24χρονος θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη τακτική: «Θα προσπαθήσω να μείνω μακριά από μπελάδες στην αρχή και θα δουλέψω ώστε να φτάσω ψηλά στην κατάταξη».

Ο τελευταίος του γύρος δεν αποκλείεται να του έδωσε μία επιπλέον θέση στην εκκίνηση του Grand Prix. Ο Φερστάπεν είναι ένας εκ των 9 οδηγών που έχει ποινή για τον αγώνα και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την FIA για το αυριανό grid.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!