Formula 1, Ιταλία: Συνεχίζει να «βρέχει ποινές» για τους οδηγούς στη Μόντσα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Ιταλία: Συνεχίζει να «βρέχει ποινές» για τους οδηγούς στη Μόντσα
Σχεδόν το μισό grid της F1 θα έχει κάποιου είδους ποινή στην εκκίνηση του GP Ιταλίας.

Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του FP1 στο Grand Prix Ιταλίας, επισημοποιήθηκε πως έξι οδηγοί θα κάνουν αλλαγές στις μονάδες ισχύος τους. Όμως όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν ήταν το τέλος των ποινών, μια και άλλοι οδηγοί ήταν υποψήφιοι για να πάρουν ποινές.

Κατά τη διάρκεια του FP3 είδαμε τρεις νέους οδηγούς να προστίθενται στη λίστα και πλέον για τον αγώνα της Κυριακής, συνολικά 9 οδηγοί πλέον έχουν ποινή. Ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine έβαλε νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης κι επειδή αυτή είναι η δεύτερη αλλαγή του εκτός ορίου που θέτουν οι κανονισμοί, δέχθηκε μόλις 5 θέσεις ποινή. Τον ίδιο αριθμό έχει και ο Μαξ Φερστάπεν, με την ομάδα του να ακολουθεί την Παρασκευή την ίδια διαδικασία.

Οι δύο οδηγοί της Haas επισημοποιήθηκε πως άλλαξαν κομμάτια στη μονάδα ισχύος τους και αμφότεροι έχουν δεχθεί 15 θέσεις ποινή, όσες και ο Βάλτερι Μπότας.

Alpine F1

Τέλος, ο Κάρλος Σάινθ έκανε επιπλέον αλλαγές στα κομμάτια της μονάδας ισχύος του και έγινε ο τρίτος οδηγός μετά τους Λιούις Χάμιλτον και Γιούκι Τσουνόντα που έχουν “Back of the Grid” ποινή. Στον αγώνα θα εκκινήσουν ανάογα με τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Σέρχιο Πέρεζ είναι ο μοναδικός προς ώρας που έχει 10 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του αγώνα. Όπως είναι λογικό, η κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών θα αλλάξει σημαντικά μέχρι τον αγώνα, μιας και δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλους οδηγούς με ποινές.

Φωτoγραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!