Formula 1, Ιταλία: «Πάρτι» με τις ποινές στη Μόντσα - Φερστάπεν, Πέρεζ και Σάινθ αλλάζουν κινητήρες

Formula 1, Ιταλία: «Πάρτι» με τις ποινές στη Μόντσα - Φερστάπεν, Πέρεζ και Σάινθ αλλάζουν κινητήρες
Η σειρά εκκίνησης του GP Ιταλίας δεν θα έχει μεγάλη σχέση με το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών.

Προτού καν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στη Μόντσα, γνωστοποιήθηκε πως ο Λιούις Χάμιλτον θα «φορέσει» νέα κινητήρια μονάδα στο μονοθέσιό του και αυτό θα τον φέρει στην τελευταία θέση της εκκίνησης της Κυριακής. Όμως, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ορισμένες ομάδες επιλέγουν να αλλάξουν κινητήρες στους οδηγούς τους στη συγκεκριμένη πίστα λόγω των μεγάλων ευθειών, που ευνοούν τις προσπεράσεις, κι αυτό επιφέρει ποινές.

Η παράδοση αυτή φαίνεται πως ακολουθήθηκε και φέτος, με συνολικά έξι οδηγούς - προς το παρόν - να έχουν ποινή για την εκκίνηση της Κυριακής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, είναι ανάμεσά τους, ο οποίος έχει νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Την ίδια κίνηση έκανε η Red Bull Racing και στον Σέρχιο Πέρεζ, όμως ο Ολλανδός θα δεχθεί 5 θέσης ποινής επειδή είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει το συγκεκριμένο εξάρτημα, ενώ ο Μεξικανός θα έχει 10 θέσεις ποινή μιας και ξεπερνά το όριο κινητήρων που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η Scuderia Ferrari έφερε το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα και νέο energy store στον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος επίσης ξεπέρασε το όριο που θέτουν οι κανονισμοί και θα πάρει ποινή 15 θέσεων για την εκκίνηση. Το νέο κιβώτιο που θα έχει του δίνει επιπλέον 10 θέσης ποινής, όμως δεν οδηγούν ακόμη σε ποινή “Back of the Grid”. Δεν αποκλείεται ο Ισπανός να βάλει κι άλλα κομμάτια το Σάββατο το πρωί, οπότε η υπόθεση στην ιταλική ομάδα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κάρλος Σάινθ

Όπως αναμενόταν, η Alfa Romeo άλλαξε ορισμένα κομμάτια στο μονοθέσιο του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος έχει δεχθεί 15 θέσεις ποινής προς το παρόν. Από τη μεριά της, η Scuderia AlphaTauri άλλαξε εξ’ ολοκλήρου τη μονάδα ισχύος στον Γιούκι Τσουνόντα. Ο Ιάπωνας είχε ήδη 10 θέσεις ποινής λόγω της πέμπτης επίπληξης εντός του 2022 που δέχθηκε στο Grand Prix Ολλανδίας.

Για την ώρα, οι Τσουνόντα και Χάμιλτον έχουν ποινή “Back of the Grid” και αυτό σημαίνει πως την Κυριακή θα εκκινήσει μπροστά, όποιος εκ των δύο καταταχθεί υψηλότερα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!