McLaren: Ανοιχτή στην ιδέα ενός SUV

Κώστας Παστρίμας
McLaren: Ανοιχτή στην ιδέα ενός SUV
Στη βρετανική εταιρεία το σκέφτονται σοβαρά να επεκταθούν προς το πιο κερδοφόρο τμήμα της αγοράς.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μίκαελ Λάιτερς, δήλωσε ότι η βρετανική μάρκα είναι ανοιχτή στο λανσάρισμα ενός SUV και διερευνά ενεργά τη μορφή που θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο.

Τα SUV δεν έχουν κερδίσει μόνο την αγορά των καθημερινών αυτοκινήτων αλλά έχουν «αλώσει» και τους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων. Η Porsche έχει μπει σε αυτόν το χορό εδώ και πολλά χρόνια με τις Cayenne και Maccan, έχουμε ήδη δει τα SUV των Lamborghini (Urus) και Aston Martin (DBX) ενώ πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί και η Purosangue της Ferrari. Στα SUV επίσης έχουν στραφεί και οι παραδοσιακοί πολυτελείς κατασκευαστές, όπως η Bentley (Bentayga) και Rolls-Royce (Cullinan)

Αυτή είναι μια τάση που δεν περνάει απαρατήρητη από τη McLaren, ιδιαίτερα τώρα που έχει στο τιμόνι της τον Λάιτερς. Ο Γερμανός έχει περάσει τόσο από τη Ferrari όσο και από την Porsche και ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τις Purosangue και Cayenne αντίστοιχα. Είναι επομένως φυσιολογικό ότι υπό την ηγεσία του η McLaren εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει το δικό της SUV.

Λάιτερς

Ο Λάιτερς μίλησε στο βρετανικό Autocar και είπε ότι είναι πρόθυμος να επεκτείνει την γκάμα της McLaren πέρα από τα κεντρομήχανα supercar: «Έχω αναπτύξει ένα SUV στη Ferrari» ανέπτυξα ένα SUV και στην Porsche, οπότε καταλαβαίνετε ότι μου αρέσουν τα SUV. Αλλά δεν θα το κάνουμε για μένα. Πιστεύω ότι είναι μια πραγματικά σημαντική αγορά, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται. Είναι ένα πολύ ελκυστικό τμήμα της αγοράς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το SUV της McLaren θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο, με δύ ή τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα ανταγωνίζεται σε απόδοση την Aston Martin DBX707. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για τη McLaren είναι να φτιάξει κάτι που να ταιριάζει με το DNA της και όχι «απλώς ένα ακόμα SUV».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!