Formula 1: Το τραγελαφικό pit stop της Ferrari (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Το τραγελαφικό pit stop της Ferrari (vid)
Στο Ζάντβοορτ η Scuderia Ferrari βρήκε ένα νέο τρόπο να στερήσει βαθμούς από τους οδηγούς της.

Για έναν ακόμα αγώνα η Ferrari δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης και για έναν ακόμα αγώνα, έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια. Στο Grand Prix Ολλανδίας δεν έκανε λάθη στρατηγικής, έκανε όμως ένα pit stop που δεν συνάδει με τις υψηλές απαιτήσεις της Formula 1.

Ενώ ο Κάρλος Σάινθ μαχόταν για μία θέση στο βάθρο, η Scuderia τον κάλεσε στον δωδέκατο γύρο για αλλαγή ελαστικών. Μόνο που προς απογοήτευση του Ισπανού, στο pit lane τον περίμεναν μόνο τρία νέα ελαστικά μέσης γόμας.

Αυτό που προοριζόταν και τον πίσω αριστερά τροχό της F1-75 του Σάινθ, έφτασε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, εκτοξεύοντας το χρόνο παραμονής του στο box στα 12.7 δευτερόλεπτα, καταστρέφοντας ουσιαστικά όποιες ελπίδες του για μία θέση στο Top-3.

Δείτε το απογοητευτικό pit stop της Ferrari, στο video που ακολουθεί…

Τα λόγια του επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, όταν αναφέρθηκε σε αυτό το pit stop, ήταν χαρακτηριστικά: «Τα κάναμε μαντάρα στο πρώτο pit stop του Κάρλος. Πήραμε την απόφαση την τελευταία στιγμή και οι μηχανικοί μας δεν ήταν έτοιμοι».

Αυτό είναι μία περιγραφή όσων συνέβησαν. Ωστόσο στην ιταλική ομάδα πρέπει να κάνουν αυστηρή αυτοκριτική, αφού δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό με τέτοια παιδαριώδη λάθη.

Ματία Μπινότο

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!