Formula 1, Ολλανδία: Αυτό είναι το grid του Grand Prix

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Ολλανδία: Αυτό είναι το grid του Grand Prix
Δείτε πως θα παραταχθούν οι οδηγοί στην εκκίνηση του αγώνα της F1 στο Ζάντβορτ.

Σε αντίθεση με τον αγώνα στο Σπα πριν από μία εβδομάδα, το Grand Prix Ολλανδίας δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις στο σχηματισμό του grid. Κανένας οδηγός δεν έχει ποινή και τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων μας έδωσαν μία εικόνα για το τι να περιμένουμε στους 72 γύρους στο Ζάντβορτ.

Για έβδομη φορά στο 2022, οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ θα μοιραστούν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Ολλανδό να βρίσκεται στην εξωτερική και τον Μονεγάσκο στην εσωτερική. Μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τους δύο οδηγούς στο τέλος του Q3.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει και πίσω τους, με τον Λιούις Χάμιλτον που εκκινεί 4ος δίπλα στον Κάρλος Σάινθ να θέλει όσο τίποτα την πρώτη του νίκη στο 2022. Ο άτυχος των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ο Λανς Στρολ, ο οποίος εκκινεί από τη 10η θέση, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα δούμε τους οδηγούς της Alpine να εκκινούν εκτός 10άδας. Δώστε βάση στη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Φερνάντο Αλόνσο.

Δύο οδηγοί που ψάχνουν επίσης ένα καλό αποτέλεσμα είναι οι Ντάνιελ Ρικάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Αυστραλό να εκκινεί 17ος, ενώ ο Γερμανός 19ος.

Το Grand Prix Ολλανδίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 15:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

F1 Ολλανδία

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!