Ο Τζίνο Ρέα σηκώθηκε και περπάτησε!

Κώστας Παστρίμας
Ο Τζίνο Ρέα σηκώθηκε και περπάτησε!
Ο Βρετανός αναβάτης έκανε τα πρώτα του βήματα έπειτα από το τρομακτικό του ατύχημα στη Suzuka τον περασμένο Ιούλιο.

Ίσως τα καλύτερα νέα των τελευταίων ημερών όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μας έρχονται από την Ιαπωνία και αφορούν την κατάσταση της υγείας του Τζίνο Ρέα. Ο Βρετανός αναβάτης έχει καταπλήξει ακόμα και τους ίδιους τους γιατρούς καθώς κατάφερε για πρώτη φορά να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει!

Ο Ρέα, στη διάρκεια των δοκιμών πριν την έναρξη του 8ωρου αγώνα της Suzuka τον περασμένο Ιούλιο είχε μια πολύ άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση προκειμένου να μειώσουν το πρήξιμο στον εγκέφαλο. Ο Βρετανός έμεινε σε καταστολή για αρκετές εβδομάδες, ωστόσο πολύ γρήγορα έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αρχικά επικοινωνώντας με τα μάτια με τους αγαπημένους του ανθρώπους και εν συνεχεία αναπνέοντας χωρίς μηχανική υποστήριξη.

rea

Η τελευταία και σίγουρα πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ότι ο Ρέα εκτός από τα χαμόγελα που χαρίζει στους συγγενείς του, έκανε τα πρώτα βήματα στο νοσοκομείο που βρίσκεται. «Ο Τζίνο μας χαμογελάει καθημερινά. Συνεχίζει να μας εκπλήσσει ξανά και ξανά, ακολουθώντας το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Τώρα στάθηκε στα πόδια του με αυτοπεποίθηση και συναναστράφηκε καλά με όλους», ήταν τα λόγια της οικογένειας του Ρέα.


Το πρόγραμμα αποθεραπεία πηγαίνει πολύ καλά για τον Ρέα και όλα δείχνουν να κυλούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα επόμενα βήματα είναι σημαντικά και ίσως του επιτραπεί να επιστρέψει στην πατρίδα του τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να συνεχίσει στην Μεγάλη Βρετανία την αποκατάσταση.

rea

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!