Renault: Ποιο είναι το μυστικό της τετραδιεύθυνσης του νέου Austral

Renault: Ποιο είναι το μυστικό της τετραδιεύθυνσης του νέου Austral

Κώστας Παστρίμας
Renault: Ποιο είναι το μυστικό της τετραδιεύθυνσης του νέου Austral
Ευελιξία, άνεση και επιδόσεις προσφέρει το νέο σύστημα 4Control Advanced της Renault.

Η Renault έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο νέο της μοντέλο Austral και όχι άδικα καθώς πρόκειται για ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Εκτός από τον σχεδιασμό και τους σύγχρονους - εξηλεκτρισμένους - κινητήρες, η Renault έχει παρουσιάσει καινοτομίες και στο σύστημα χειρισμού τοποθετώντας ένα ολοκαίνουριο σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Το «4CONTROL Advanced» είναι ένα σύστημα το οποίο προσφέρει άνεση, ευελιξία και επιδόσεις στο νέο Austral. Εκτός από το νέο σύστημα της τετραδιεύθυνσης, διαθέτει πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων για καλύτερο κράτημα στο δρόμο, πιο άνετη οδήγηση και εξαιρετική ευστάθεια σε όλες τις περιστάσεις. Στο κακό οδόστρωμα, η κίνηση των πίσω τροχών διευκολύνεται χάρη στο βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη συμπεριφορά κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα.

Renault

Στις υψηλές ταχύτητες και σε δρόμο με στροφές οι πίσω τροχοί στρέφουν κατά 1 μοίρα προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην προσθήκη ενός ενεργοποιητή διεύθυνσης τοποθετημένου στον πίσω άξονα, ο οποίος ελέγχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το υδραυλικό τιμόνι, τον κινητήρα και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP). Παράλληλα, το σύστημα αποδεικνύεται πολύ ευέλικτο και μέσα στην πόλη αφού ο κύκλος στροφής δεν ξεπερνάει τα 10,1 μέτρα.

Renault

Ο Φίλιπο Μαντοβάνι, Επικεφαλής του τμήματος Vehicle Dynamics – Renault, σχολίασε: «Η Renault παρουσιάζει μία νέα τεχνολογία 4διεύθυνσης στη νέα της πλατφόρμα CMF-CD. Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο της στρέψης των πίσω τροχών, είναι πλέον δυνατό να τροποποιήσουμε την πίσω ανάρτηση ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη απόδοση σε όλες τις συνθήκες: ευκολία χειρισμών στην πόλη, ευελιξία στην ύπαιθρο και τις ορεινές διαδρομές, σταθερότητα και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο».

Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!