Ford: Σύστημα... παρακολούθησης εργαλείων! (vid)

Ford: Σύστημα... παρακολούθησης εργαλείων! (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ford: Σύστημα... παρακολούθησης εργαλείων! (vid)
Η Ford εξέλιξε ένα πολύ πρωτοποριακό σύστημα εύρεσης των εργαλείων μέσω Bluetooth.

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ψάχνετε τα διασκορπισμένα εργαλεία σας μετά την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Η Ford έρχεται να δώσει λύση και σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή αναζήτησης των χαμένων εργαλείων. Μπορεί να ακούγεται λεπτομέρεια, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις που χάνουν τα εργαλεία τους ανέρχεται στα €450 το χρόνο ανά van εργασίας.

Μηχανικοί στο Άαχεν της Γερμανίας ολοκλήρωσαν ένα πιλοτικό project για τη Ford Pro που θα μπορούσε να επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν τη θέση των εργαλείων και των μηχανημάτων τους ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα Bluetooth και παρακολούθηση μέσω GPS. Μέσω ειδικών συσκευών στο κάθε όχημα θα είναι σε θέση οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται πότε ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να έχει ξεχαστεί στο εργοτάξιο, δεν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Ford

Ακόμα ένα θετικό της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάνουν χρόνο προκειμένου να ελέγχουν, να αναζητούν ή να συλλέγουν τα ξεχασμένα εργαλεία. Επίσης, οι διαχειριστές εξοικονομούν χρόνο καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν το απαιτούμενο απόθεμα, ενώ το σύστημα επιτρέπει πιο αποδοτικό μελλοντικό προγραμματισμό, με τα κατάλληλα εργαλεία φορτωμένα σε van για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Ford

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Κάθε εργαλείο φέρει πάνω του μια ειδική συσκευή παρακολούθησης, ανθεκτική σε όλες τις συνθήκες και είναι περασμένη σε μια μεγάλη βάση δεδομένων. Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να εντοπίσει το εργαλείο μέσα από το smartphone ή τον υπολογιστή μέσω ενός δυνατού συστήματος αναζήτησης. Τα εργαλεία που φορτώνονται σε ένα van περνάνε άμεσα στο σύστημα και ο κάθε εργάτης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται το κάθε εργαλείο.

Ford

Ο Τζέρεμι Γκούλντ, Διευθυντής της Ford Pro Software, δήλωσε: «Η λανθασμένη τοποθέτηση ενός και μόνο εργαλείου μπορεί να αποδιοργανώσει μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα. Αυτή η λύση παρακολούθησης εργαλείων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και το έξυπνο λογισμικό μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και να μειώσουν το χρόνο εκτός λειτουργίας, επιτρέποντας την ίδια
στιγμή στους εργαζόμενους να εστιάζουν πλήρως στην εργασία τους»
.

Βίντεο του συστήματος της Ford Pro.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!