Οι Έλληνες της Hyundai στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι Έλληνες της Hyundai στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι Έλληνες της Hyundai στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Δύο πληρώματα θα αγωνιστούν… εντός έδρας με τα χρώματα της Hyundai Ελλάς.

To φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου) είναι και ελληνική υπόθεση, καθώς ανάμεσα στα 70 πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται και αρκετά αμιγώς ελληνικά. Η Hyundai Ελλάς υποστηρίζει έμπρακτα την επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων ράλλυ αλλά και τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με την υποστήριξή της, θα λάβουν μέρος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν αντίστοιχα i20 N της κατηγορίας Rally2. Πρόκειται για τους Λάμπρο Αθανασούλα – Νίκο Ζακχαίο και Μάνο Στεφανή – Κώστα Στεφανή.

Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος #49: Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός αγώνων Ράλλυ με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις. Ως πλήρωμα με τον Νίκο Ζακχαίο συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2007. Πολύ σύντομα ήρθαν οι διακρίσεις, με σημαντικότερη την πρώτη θέση στην κατηγορία PWRC το 2009. Έκτοτε, ο Λάμπρος ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο του αγώνα στο πλαίσιο του ERC, το 2015 με τον Νίκο και το 2016 με τον Ηλία Παναγιωτούνη, ενώ έχουν κερδίσει 5 φορές την άτυπη ελληνική κατάταξη.

Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος

Μάνος Στεφανής – Κώστας Στεφανής #52: Μετά από 15 χρόνια, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής επιστρέφουν στο Ράλλυ Ακρόπολις, ως το μοναδικό πλήρωμα γιου-πατέρα που εντάσσεται στο WRC 2. Οδηγός με αγωνιστική εκπαίδευση και σημαντικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία, ο Μάνος Στεφανής επανέρχεται στη δράση και φιλοδοξεί να προσφέρει πολύ θέαμα στους φίλους του σπορ. Για τον Κώστα Στεφανή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι 31 συμμετοχές σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, οι 28 εκκινήσεις σε Ράλλυ Ακρόπολις, εκ των οποίων τερμάτισε 9 φορές στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων, οι ταχύτεροι χρόνοι σε επιμέρους ειδικές διαδρομές και η νίκη το 1995, πιστοποιούν την τεράστια δυναμική του.

Μάνος Στεφανής - Κώστας Στεφανής

Τι δήλωσαν

«Κάθε επιτυχία που έχω σημειώσει σε αγωνιστικό επίπεδο έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου. Καμία ωστόσο δεν συγκρίνεται με την επιθυμία για συμμετοχή και διάκριση στο Ράλλυ Ακρόπολις», Λάμπρος Αθανασούλας.

«Αγωνιστική οδήγηση σημαίνει μεθοδικότητα, προσήλωση στον στόχο και πολλή αδρεναλίνη. Όλα αυτά κορυφώνονται στις διαδρομές ενός Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο ανυπομονώ να συμμετάσχω», Νίκος Ζακχαίος.

«Πραγματικά δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Πρόκειται αναμφίβολα για τον σημαντικότερο ελληνικό αγώνα, καθώς και έναν από τους κορυφαίους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, που όπως απέδειξε η περσινή του επιστροφή, διαθέτει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος», Μάνος Στεφανής.

«Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι από τους πιο ιστορικούς και φημισμένους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα διαθέτει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σε έναν τέτοιον αγώνα, η απόλυτη ταχύτητα περνά σε δεύτερο πλάνο, αφού στοιχεία όπως η στρατηγική και η διαχείριση των καταστάσεων, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία», Κώστας Στεφανής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!