Formula 1, Σάφναουερ: «Εύχομαι ο Πιάστρι να είχε περισσότερη ακεραιότητα»

Formula 1, Σάφναουερ: «Εύχομαι ο Πιάστρι να είχε περισσότερη ακεραιότητα»
Με έναν ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο μίλησε ο επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σάφναουερ, για τον Όσκαρ Πιάστρι και τη συμπεριφορά του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι ήταν ο πρωταθλητής της Formula 2 το 2021, όμως δεν κατάφερε να βρει θέση στο grid της Formula 1 εφέτος και αρκέστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού της Alpine. Η επιθυμία του ήταν να βρίσκεται στο grid το 2023, κάτι το οποίο έγινε όταν η γαλλική ομάδα τον ανακοίνωσε ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Αλόνσο.

Όμως ο νεαρός Πιάστρι έχει άλλα σχέδια, μιας και με προσωπική του ανάρτηση στα social media είπε πως δεν θα οδηγεί για την Alpine την επόμενη χρονιά. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Grand Prix Βελγίου, η McLaren επιβεβαίωσε το διαζύγιό της με τον Ντάνιελ Ρικάρντο στο τέλος της σεζόν και αυτό έβαλε φωτιά στη μετεγγραφική περίοδο. Βλέπετε, οι φήμες θέλουν τον Πιάστρι να τον αντικαθιστά αφού φέρεται να υπέγραψε στη βρετανική ομάδα όσο ακόμα η γαλλική δεν του είχε εξασφαλίσει θέση για την επόμενη χρονιά.

Η συμπεριφορά του Αυστραλού έχει απογοητεύσει την Alpine, με τον επικεφαλής της, Ότμαρ Σάφναουερ να μιλά στο Sky Sports, επικρίνοντας τη στάση του νεαρού οδηγού: «Είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος οδηγός, δεν έχει οδηγήσει ακόμα στη Formula 1, αλλά εύχομαι να είχε περισσότερη ακεραιότητα. Είχε υπογράψει ένα χαρτί τον περασμένο Νοέμβριο και έχουμε κάνει τα πάντα από μεριάς μας ώστε να τον προετοιμάσουμε για τη Formula 1. H συμφωνία μας προέβλεπε πως είτε θα οδηγούσε για εμάς την επόμενη σεζόν, είτε θα τον βάζαμε σε κάποια άλλη ομάδα για τρία χρόνια. Εύχομαι ο Όσκαρ να θυμάται τι υπέγραψε πέρυσι».

Alpine F1

Το δικαστήριο που θα κρίνει το αν το συμβόλαιο του Πιάστρι με την Alpine είναι έγκυρο ή όχι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα. Στη γαλλική ομάδα είναι αισιόδοξοι πως θα κερδίσουν την υπόθεση, όμως πλέον οι σχέσεις με τον 21χρονο είναι τεταμένες.

Αναζητώντας αντικαταστάτη για τον Φερνάντο Αλόνσο, άσχετα με το αν θα κερδίσει την υπόθεση (μιας και κάτι τέτοιο μάλλον θα φέρει αποζημίωση κι όχι τον Πιάστρι πίσω), είναι πιθανό η Alpine να κινηθεί για τον Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος δεν έχει θέση για τη σεζόν του 2023. Ο Αυστραλός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει εκτός δράσης για ένα χρόνο, ώστε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο σπορ.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!