Formula 1: Τέλος ο Ρικάρντο από τη McLaren

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Τέλος ο Ρικάρντο από τη McLaren
Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ντάνιελ Ρικάρντο δεν θα συνεχίσει να τρέχει με την ομάδα μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Τα ντόμινο συνεχίζουν να πέφτουν στο μεταγραφικό παζάρι της Formula 1 και η επόμενη μεγάλη κίνηση που ανακοινώθηκε είναι η -αναμενόμενη- διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα στη McLaren και τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, και ανοίγει το δρόμο για τον Όσκαρ Πιάστρι, όταν (και αν) ο νεαρός Αυστραλός καταφέρει να ξεμπερδέψει με την Alpine.

Στη δεύτερή του σεζόν στη Formula 1, ο Αυστραλός δεν απέδιδε τα αναμενόμενα και ήταν στους περισσότερους αγώνες πίσω από τον Λάντο Νόρις. Παρά τις διαβεβαιώσεις πριν από μερικές εβδομάδες πως ο Αυστραλός είναι αφοσιωμένος στην ομάδα του Ουόκιν, στο παρασκήνιο είχαν ξεκινήσει διαδικασίες, ώστε οι δύο πλευρές να χωρίσουν δρόμους.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε κοινή συμφωνία και ο Ρικάρντο θα αποχωρίσει από τη McLaren στο τέλος του 2022. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο 33χρονος στα social media 48 ώρες πριν τα μονοθέσια της Formula 1 πατήσουν πίστα στο Σπα για το Grand Prix Βελγίου, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από τη McLaren. Ο Ρικάρντο πήγε στη McLaren το 2021 και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Grand Prix Ιταλίας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η μία απογοητευτική εμφάνιση μετά την άλλη οδήγησαν στο διαζύγιο που δημιουργεί ακόμη περισσότερη ίντριγκα στη «Silly Season» του 2022.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Προς το παρόν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ρικάρντο είναι άγνωστος και εφόσον ο Πιάστρι αποδεσμευθεί από την Alpine, δεν αποκλείεται να τον δούμε να επιστρέφει στη γαλλική ομάδα.

Η ανακοίνωση της McLaren αναφέρει: «Η McLaren Racing και ο Ντάνιελ Ρικάρντο αποφάσισαν από κοινού ότι ο Ντάνιελ θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2022. Η ομάδα ευχαριστεί τον Ντάνιελ για την αφοσίωσή του, συμπεριλαμβανομένης της αξέχαστης νίκης στη Μόντσα. Προσβλέπουμε στο να ολοκληρώσουμε τη σεζόν δυνατά μαζί».

Ο Ρικάρντο δημοσίευσε στα social media βίντεο στο οποίο μιλάει για το «διαζύγιό» του με τη McLaren, τις δύσκολες στιγμές και το γεγονός πως δεν γνωρίζει τι θα κάνει μελλοντικά στην καριέρα του.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!