Formula 1: Ο Ρικάρντο δεν αποκλείει να μείνει εκτός το 2023

Formula 1: Ο Ρικάρντο δεν αποκλείει να μείνει εκτός το 2023
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ενδέχεται να μείνει εκτός grid της F1 την επόμενη σεζόν, εάν βρει τη θέση που να καλύπτει τις προσδοκίες του.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο στο Βέλγιο και το θρυλικό Σπα, η McLaren ανακοίνωσε το συναινετικό «διαζύγιο» με τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Αυστραλός θα αποχωρήσει από την ομάδα του Ουόκινγκ στο τέλος του 2022 και η «silly season» της Formula 1 πήρε φωτιά.

Ο Ρικάρντο δεν έχει βρει cockpit για την επόμενη χρονιά και βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση. Μάλιστα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει εκτός δράσης το 2023, εφόσον δεν καταφέρει να βρεθεί σε μία ομάδα που ικανοποιεί τις επιθυμίες του.

«Εάν θα είχε νόημα, τότε θα έμενα εκτός το 2023. Η Formula 1 είναι το μόνο πρωτάθλημα που με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Η Formula 1 είναι αυτό αγαπώ και ο θεσμός στον οποίο θέλω να αγωνίζομαι. Αν δεν εναρμονιστούν τα αστέρια, αν δεν βγάζει τέλειο νόημα ενδεχόμενη επιλογή που θα έχω για του χρόνου, με αποτέλεσμα να πρέπει να πάρω το χρόνο μου εκτός του σπορ και να ξαναδώ τα πράγματα από την αρχή, αν αυτό είναι το σωστό τότε είμαι πρόθυμος να το κάνω», ανέφερε ο 33χρονος.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Παρά τη νίκη του στο Grand Prix Ιταλίας το 2021, η απόδοσή του στη McLaren είναι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο απογοητευτική. Η στασιμότητα στην απόδοσή του, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον teammate του, Λάντο Νόρις, ήταν και η αφορμή ώστε το «διαζύγιο» να γίνει μονόδρομος για τις δύο πλευρές.

Ωστόσο ο Ρικάρντο τονίζει πως θα φύγει από τη McLaren με ψηλά το κεφάλι: «Προφανώς δεν είναι το ωραιότερο συναίσθημα, αλλά όταν κοιτάζω πίσω, κρατώ το κεφάλι μου ψηλά για το πώς αντιμετώπισα την κατάσταση και προσπάθησα να κάνω αυτή τη συνεργασία να λειτουργήσει. Μερικές φορές πρέπει να αποδεχθείς πως προσπάθησες και δεν μπορείς να το κάνεις να δουλέψει. Αλλά δεν μπορώ να πω πως κοιτάω πίσω και βλέπω το ότι δεν δούλεψα. Είμαι περήφανος με τον τρόπο που προσπάθησα και επέμεινα, αλλά μερικά πράγματα δεν είναι γραφτό να συμβούν».

Αντικαταστάτης του Ρικάρντο αναμένεται να είναι ο Οσκαρ Πιάστρι, ο οποίος περιμένει την έκβαση της δικαστικής του διαμάχης με την Alpine.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!