Ο Βασίλης Παντελεάκης στην τελική φάση επιλογής του Red Bull Rookies Cup

Κώστας Παστρίμας
Ο Βασίλης Παντελεάκης στην τελική φάση επιλογής του Red Bull Rookies Cup
Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης θα λάβει μέρος στα προκριματικά για το Red Bull Rookies Cup της επόμενης χρονιάς.

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι καυτός για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς εκτός από το διάσημο Rally Acropolis του WRC, έχουμε έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και στους δύο τροχούς. Ο Βασίλης Παντελεάκης το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην πίστα της Μόντενα προκειμένου να λάβει μέρος στα προκριματικά του Red Bull Rookies Cup για το 2023.

Ο Έλληνας αναβάτης αγωνίζεται φέτος στο Junior GP πρωτάθλημα της FIM στην κατηγορία ETC με την ομάδα Cardoso Racing και έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας και επαγγελματισμού. Στη Μόντενα ωστόσο θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το μεγάλο άλμα προς το παγκόσμιο στερέωμα αν καταφέρει να περάσει στην σημαντική διοργάνωση Red Bull Rookies Cup. Ο Παντελεάκης θα βρίσκεται ανάμεσα σε 120 αναβάτες και θα πρέπει να τα δώσει όλα για να βρεθεί στους πρώτους 12 οι οποίοι θα πάρουν το εισιτήριο για το όνειρο του MotoGP.

KTM

Το Red Bull Rookies Cup είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα νέων αναβατών που ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Ξεκίνησε το 2007 και από εκεί έχουν βγει πολύ σημαντικοί αναβάτες όπως ο Γιόχαν Ζάρκο, ο Μπράντ Μπίντερ, ο Ζουάν Μίρ και ο Ένεα Μπαστιανίνι. Οι μοτοσικλέτες που χρησιμοποιεί το ενιαίο αυτό πρωτάθλημα είναι οι KTM RC250RBR με προδιαγραφές Moto3, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι 14 αναβάτες που πέρασαν από το Red Bull Rookies Cup έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

KTM

Θυμίζουμε ότι σε μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα μοτοσικλέτας συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Περιστεράς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 με Yamaha, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης στο FIM JuniorGP HETC και ο Παναγιώτης Κολλάρος με Ohvale στο CIV Junior.

KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!