Formula 1: O Ρικάρντο θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Πέρεζ

Formula 1: O Ρικάρντο θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Πέρεζ
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο πιστεύει πως η εξέλιξη της καριέρας του Σέρχιο Πέρεζ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τον ίδιο.

Το μέλλον του Ντάνιελ Ρικάρντο στη McLaren είναι άγνωστο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο μετεγγραφικό παζάρι της Formula 1. Η μετακίνηση «βόμβα» του Φερνάντο Αλόνσο στην Aston Martin και η άρνηση του Όσκαρ Πιάστρι να οδηγήσει για λογαριασμό της Alpine το 2023 έχουν φέρει τον Αυστραλό σε δύσκολη θέση, μιας και οι φήμες τον θέλουν εκτός της βρετανικής ομάδας, ώστε να τον αντικαταστήσει ο φέρελπις συμπατριώτης του και πρωταθλητής της Formula 2 το 2021.

Σε περίπτωση που η McLaren αποφασίσει να τον αποδεσμεύσει, τότε ο 33χρονος είναι πολύ πιθανό να μείνει δίχως θέση στο grid για την επόμενη σεζόν. Όμως ο Ρικάρντο παραμένει αισιόδοξος και χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Σέρχιο Πέρεζ, ενός οδηγού που στο τέλος του 2020 δεν είχε εξασφαλισμένη αγωνιστική θέση και τώρα διεκδικεί νίκες σε κάθε Grand Prix.

«Το έλεγα από τότε που ήμουν 27 πως μεγαλώνω. Κατά μία έννοια, ναι, έχω γεράσει, αλλά επίσης γνωρίζω πολλά περισσότερα για το σπορ και πως κάποια πράγματα χρειάζονται χρόνο. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε. Μερικές φορές σκέφτεσαι πως θες να κερδίσεις αύριο κιόλας, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ακόμα και τώρα, το να μιλάω για το 2024 ή το 2025… είναι δύσκολο να σκέφτομαι τόσο μακριά. Αλλά θα αλλάξει γρήγορα. Μερικές φορές σκέφτεσαι την περίπτωση του Πέρεζ, όταν το 2020 φαινόταν πως η καριέρα του είχε τελειώσει και τώρα μάχεται πιθανώς για το πρωτάθλημα. Το σπορ αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», ανέφερε ο Αυστραλός στο motorsport.com.

Ντάνιελ Ρικάρντο

H απόδοση του Ντάνιελ Ρικάρντο είναι ιδιαίτερα απογοητευτική και πέρα από τη νίκη του στην Ιταλία το 2021 δεν έχει δικαιολογήσει την παρουσία του στην McLaren. Ο ίδιος βέβαια αξιώνει μια γενναία αποζημίωση σε περίπτωση που η McLaren θέλει να τον αποδεσμεύσει.

Σε περίπτωση που ο Ρικάρντο αποχωρήσει από τη McLaren και αντικαταστάτης του είναι ο Όσκαρ Πιάστρι, τότε η Alpine είναι ένας πιθανός προορισμός για εκείνον. To όλο ζήτημα με τον νεαρό Αυστραλό, αναμένεται να λυθεί στα δικαστήρια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!