Formula 1: Ο Ρικιάρντο κυνηγά αστρονομική αποζημίωση

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Ρικιάρντο κυνηγά αστρονομική αποζημίωση
Ο Αυστραλός οδηγός της F1 δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει έτσι απλά από την McLaren.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες όλοι να ασχολούνται με το τι θα κάνει το 2023 ο Όσκαρ Πιάστρι κι αν θα οδηγεί για λογαριασμό της ομάδας της επιλογής του, δηλαδή της McLaren, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί και με τον οδηγό τον οποίο θα αντικαταστήσει.

Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που είναι το… «θύμα» αυτού του σίριαλ αφού μέσω αυτού έμαθε πως την επόμενη αγωνιστική σεζόν δεν θα οδηγεί για λογαριασμό της ομάδας του Ουόκινγκ. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: το συμβόλαιό του.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ο Αυστραλός έχει όρους που του επιτρέπουν να αποδεσμευτεί, όμως η McLaren δεν έχει κανένα όρο που να της επιτρέπει να τον αποδεσμεύσει. Έτσι, το 2023 θα πρέπει να παραμείνει ντυμένος στα πορτοκαλί. Ωστόσο, με τις επιδόσεις του αυτόν τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην ιστορική ομάδα, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχει απογοητεύσει. Γι’ αυτό άλλωστε και γεννήθηκε θέμα αντικατάστασης.

Κι ενώ όλα δείχνουν πως κατά εκεί πάμε, το συμβόλαιο το οποίο αναφέραμε οδηγεί σε μία και μόνη λύση: τα αποζημιωθεί από τη McLaren. Κι εδώ, ο Ρικιάρντο φαίνεται πως διαπραγματεύεται καλύτερα απ’ ότι οδηγεί φέτος. Βλέπετε, σύμφωνα με το Speedcafe, ο 33χρονος ζητάει από τη McLaren 20 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση!

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ένα αστρονομικό ποσό, που αν το λάβει, δεν θα τρέξει για καμία ομάδα το 2023. Ή αν τρέξει, ο μισθός του θα αφαιρεθεί από αυτό το ποσό. Λίγο-πολύ μία κατάσταση αντίστοιχη εκείνης του Κίμι Ράικονεν στην πρώτη του θητεία στη Ferrari, όπου τον πλήρωναν για να κάθεται το 2010, όταν κι αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Βέβαια καθώς το ποσό κρίνεται ως αστρονομικό, θεωρούμε πιθανότερο να υπάρξει συμβιβασμός, η McLaren να καταβάλει στον Ρικιάρντο ένα πολύ χαμηλότερο ποσό κι αυτός να είναι ελεύθερος να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Πιθανότατα επιστρέφοντας στο Ένστον, για λογαριασμό της Alpine F1.

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Φωτογραφίες: McLaren F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!