Σε Γερμανία και Μ. Βρετανία το Yamaha Racing Heritage Club (vid)

Κώστας Παστρίμας
Σε Γερμανία και Μ. Βρετανία το Yamaha Racing Heritage Club (vid)
Στις πίστες του Sachsenring και του Donington Park πραγματοποιήθηκαν η 3η και 4η συνάντηση των θρυλικών αγωνιστικών μοτοσικλετών της Yamaha.

Την Άνοιξη του 2022 η Yamaha εγκαινίασε μια νέα λέσχη η οποία είχε να κάνει με τις κλασικές τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Η πρώτη συνάντηση έγινε στην πίστα του Βαράνο στην Ιταλία και η δεύτερη στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας με εκλεκτούς καλεσμένους τους Κάρλος Λαβάδο, Τζιάκομο Αγκοστίνι και πολλές εντυπωσιακές θρυλικές αγωνιστικές μοτοσικλέτες του παρελθόντος.

Yamaha Heritage Club στη Γερμανία.

Η 3η συνάντηση των μελών της Λέσχης Yamaha Racing Heritage πραγματοποιήθηκε στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας. Οι καλεσμένοι και πάλι ήταν πολλοί και εκλεκτοί με τον Κριστιάν Σαρόν να κλέβει την παράσταση. Ο Γάλλος αναβάτης οδήγησε για μερικούς γύρους την αγωνιστική του TZ750 με την οποία τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 750 του 1977. Ακόμα ένας σημαντικός επισκέπτης ήταν ο Γερμανός πρωταθλητής Ντίτερ Μπράουν ο οποίο οδήγησε την αγωνιστική TD3 με την οποία πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP250 του 1973.

Yamaha

Η 4η συνάντηση της Λέσχης πραγματοποιήθηκε στην πίστα Donington Park της Μ. Βρετανίας. Ανάμεσα στις μοτοσικλέτες που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι αναβάτες ήταν η Yamaha YA-B 125 του 1957, η DS3 του 1967, η FZ750 του Έντι Λόουσον και η Yamaha R1 του 2009 με την οποία ο Μπέν Σπίς κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Από την πίστα δεν έλειψε η Yamaha M1 του πρωταθλητή MotoGP 2021 Φάμπιο Κουαρταραρό. Τους Βρετανούς θρύλους τίμησαν οι Άλαν Νόρθ, Μπράιαν Ρίντ, Νίλ Μακένζι και Στίβ Πάρις με ιστορικές Yamaha όπως η TZ750 του 1991 και η YZR250.

Στη διάρκεια του διήμερου event στη Γερμανία το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Yamaha Ευρώπης, Ερίκ ντε Σεϊνές.

Yamaha Heritage Club Μ. Βρετανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!