Formula 1: Το porpoising έστειλε τον Γκασλί στο νοσοκομείο

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Το porpoising έστειλε τον Γκασλί στο νοσοκομείο
Ο Γάλλος της AlphaTauri αποκάλυψε ότι μετά το GP Αζερμπαϊτζάν χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το φαινόμενο του porpoising, δηλαδή των απότομων αναπηδήσεων των μονοθεσίων, κυρίως στις ευθείες, έχει απασχολήσει αρκετά φέτος, που έκανε την επανεμφάνισή του με τους νέους κανονισμούς. Ιδιαίτερα στην αρχή της σεζόν ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς οι ομάδες δεν είχαν ακόμα βρει αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισή του.

Οι πιο σοβαρές από τις επιπτώσεις του φαινομένου είναι αυτές στο σώμα των οδηγών, που «κοπανιούνται» μέσα στο κόκπιτ. Ο Πιέρ Γκασλί είναι από τους οδηγούς που έχουν υποφέρει περισσότερο από το porpoising και όπως αποκάλυψε, μετά το GP Αζερμπαϊτζάν, που έχει μια από τις μεγαλύτερες ευθείες, χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για μαγνητική τομογραφία.

gasly

«Η πίστα στο Μπακού ήταν η χειρότερη από όσες έχουμε τρέξει μέχρι τώρα και όχι μόνο λόγω του porpoising. Το μονοθέσιό μας έπρεπε να είναι πολύ χαμηλό για να είναι ανταγωνιστικό και υπήρχαν πολλές αναπηδήσεις στην πίστα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα για τη σπονδυλική μου στήλη, στο σημείο που μετά τον αγώνα έπρεπε να κάνω μαγνητική τομογραφία για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά με τους σπονδύλους», είπε ο Γάλλος της AlphaTauri, μιλώντας στο ιταλικό motorsport.com.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!