Suzuka 8H: Τεράστια νίκη της Honda μετά από 8 χρόνια (vid)

Κώστας Παστρίμας
Suzuka 8H: Τεράστια νίκη της Honda μετά από 8 χρόνια (vid)
Δραματικός ήταν για μια ακόμα φορά ο διάσημος 8ωρος αγώνας αντοχής μοτοσικλετών στην Ιαπωνία.

Ο 8ωρος αγώνας της Suzuka αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές από την Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να κερδίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα καθώς προσδίδει αίγλη και πρεστίζ στον νικητή. Το 2022 ήταν η σειρά της Honda να ανέβει στην κορυφή κατακτώντας μια πολύ δύσκολη νίκη στην πίστα της Suzuka.

Αναβάτες της ομάδας Team HRC ήταν οι Τετσούτα Ναγκασίμα, Τακούμι Τακαχάσι και Ίκερ Λεκουόνα οι οποίοι οδήγησαν σταθερά, γρήγορα και χωρίς λάθη φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη για την Honda. Θυμίζουμε ότι η Honda είχε να κερδίσει τον 8ωρο αγώνα της Suzuka από το 2014! Στη νίκη της ομάδας HRC συνέβαλε η άτυχη στιγμή της ομάδας YART της Yamaha. Στην τελευταία ώρα του αγώνα υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ του Μάρβιν Φρίτζ της YART με τον μοτοσικλέτα της Akeno Speed της κατηγορίας Superstock. Αυτό προκάλεσε την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας και ουσιαστικά έθεσε την ομάδα της Yamaha εκτός μάχης για τη νίκη.

Suzuka

Η ομάδα της Honda λοιπόν απαλλάχθηκε από το άγχος και έφτασε στη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γύρου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η πολύ δυνατή ομάδα της Kawasaki με αναβάτες τους Τζόναθαν Ρέα, Άλεξ Λόους και Λίον Χάσλαμ. Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα και μια σημαντική πτώση η οποία τους στέρησε τη νίκη.

Σ

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε η ομάδα Suzuki SERT Yoshimura, η οποία αγωνίστηκε με δύο αναβάτες, τους Γκρέκ Μπλάκ και Καζούκι Γουατανάμπε. Μάλιστα αυτή η 3η θέση διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα της Suzuki, αφήνοντας πίσω τις FCC TSR Honda και YART Yamaha. Σημαντικότερη εγκατάλειψη ήταν εκείνη της BMW Mottorad France με πρόβλημα στο σύστημα ψύξης της μοτοσικλέτας.

Αποτελέσματα Suzuka 8H

Suzuka

Βίντεο με την εκκίνηση του αγώνα.

Βίντεο με τον τερματισμό του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!