Formula 1: Η Red Bull παραδέχθηκε τις επαφές με τον Φέτελ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Red Bull παραδέχθηκε τις επαφές με τον Φέτελ
Παρά τις τότε διαψεύσεις, αποδεικνύεται πως η αυστριακή ομάδα είχε δίαυλο επικοινωνίας με τον άλλοτε πρωταθλητή της.

Την αποκάλυψη πως η Red Bull Racing είχε πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για πιθανή επιστροφή του, έκανε ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ.

Μιλώντας στο βρετανικό Channel 4, o 48χρονος άλλαξε πλεύση και παρότι εκείνη την εποχή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, τώρα παραδέχθηκε τις επαφές.

Πότε άρχισε η επικοινωνία των δύο πλευρών

Βέβαια η ιστορία δεν αφορά το σήμερα. Ο Φέτελ ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την αποχώρησή του από τη Formula 1 κι αυτό δεν αλλάζει. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών έγιναν πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γερμανός ενημερώθηκε πως το συμβόλαιό του με τη Scuderia Ferrari δεν θα ανανεωθεί και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Την ίδια ώρα, η Red Bull Racing έψαχνε τον αντικαταστάτη του Άλεξ Άλμπον που είχε κριθεί πως δεν είναι ακόμα έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα όσο έπρεπε στο κυνήγι του παγκόσμιου τίτλους στους κατασκευαστές.

Σέρχιο Πέρεζ

Τελικά, για πρώτη φορά από το 2007, η αυστριακή ομάδα στράφηκε σε κάποιον εκτός της Ακαδημίας της, επιλέγοντας τον Σέρχιο Πέρεζ. Μετά τις πολύ καλές περυσινές εμφανίσεις του Μεξικανού, επέκτεινε το συμβόλαιό του για το 2022 και πριν από μερικούς μήνες του χάρισε νέα, διετή επέκταση!

Όσο για τον Φέτελ, κατέληξε στην Aston Martin η οποία αποτέλεσε ένα φιλόδοξο project που όμως ακόμα δεν έχει αποφέρει καρπούς.

Γιατί δεν τα βρήκαν

Για πολλούς, η επιστροφή του Σεμπ στο «λιμάνι» του θα αποτελούσε φυσική εξέλιξη. Είναι άγνωστο αν αυτό το σενάριο κόλλησε στο οικονομικό ή στον… Μαξ Φερστάπεν. Γιατί είναι σαφές πως ο Γερμανός αποχώρησε δίχως ντόρο και όλο αυτό το διάστημα κράτησε πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση των «ταύρων».

Κρίστιαν Χόρνερ και Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο επικεφαλής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, εξήγησε το γιατί, έστω και… λυρικά: «Είχαμε κάποιες διερευνητικές επαφές με τον Σεμπάστιαν. Όμως θα ήταν σαν να επιστρέφεις σε μία παλιά σχέση και συνήθως, η δεύτερη φορά δεν είναι σαν την πρώτη. Όσα πετύχαμε μαζί ήταν ξεχωριστά και θα αποτελεί πάντα κομμάτι της ιστορίας μας και είμαστε υπερβολικά υπερήφανοι που τον είχαμε ως μέλος της ομάδας μας».

Εκτός από το σενάριο επιστροφής του στο Μίλτον-Κινς, ο Χόρνερ αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Φέτελ από το σπορ: «Νομίζω κανένας δεν ήξερε τις προθέσεις του. Όμως νομίζω πως ήταν η σωστή απόφαση, δεν ήταν ωραίο να τον βλέπω στο μέσο της κατάταξης και δεν πιστεύω πως έπαιρνε ικανοποίηση από αυτό. Ήταν η σωστή ώρα για να κλείσει η αυλαία σε μία απίστευτη καριέρα».

Τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2007, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οδηγώντας για τη BMW Sauber προτού συνεχίσει το υπόλοιπο της σεζόν αγωνιζόμενος με τη Scuderia Toro Rosso. Το 2008 ήταν η πρώτη σεζόν πλήρης εμπλοκής στο σπορ και στη Μόντσα κατέκτησε την πρώτη του νίκη που ήταν και η πρώτη για την ομάδα της Φαένζα.

Το 2009 μεταπήδησε στη Red Bull Racing και ξεκινώντας από το 2010, κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους οδηγών, την ώρα που η ομάδα του κατακτούσε παράλληλα τους τίτλους στους κατασκευαστές.

Το 2015 πήγε στη Ferrari και το 2020 στην Aston Martin. Σε 291 Grand Prix, μετράει 53 νίκες, 122 βάθρα, 57 pole positions και 38 ταχύτερους γύρους.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!