WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Οι τούμπες και η κραυγή του Σόλμπεργκ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: Οι τούμπες και η κραυγή του Σόλμπεργκ (vid)
Ο Σουηδός κατέστρεψε το Hyundai i20 N Rally1 πριν καλά-καλά αρχίσει η μάχη στη Σκανδιναβική χώρα.

Απρόσμενα πρόωρο αλλά και οδυνηρά άδοξο ήταν το φινάλε του Ράλλυ Φινλανδίας για τον Όλιβερ Σόλμπεργκ, που εγκατέλειψε στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή του σκέλους της Παρασκευής.

Ένα οδηγικό λάθος τον έθεσε νοκ-άουτ, δίνοντας συνέχεια στις ατυχίες μίας σεζόν που δεν κυλά καθόλου καλά για τον 20χρονο.

Πρόλαβε να κάνει 300 μέτρα

Ο ταλαντούχος οδηγός που είναι γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Πέτερ, δεν πρόλαβε καν να βρει ρυθμό. Έχοντας σημειώσει τον έβδομο χρόνο στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης, ήθελε να «επιτεθεί» από νωρίς, στην πέμπτη φετινή εμφάνισή του στην εργοστασιακή ομάδα Hyundai Shell Mobis WRC.

Πάτησε γκάζι στο i20 N Rally1 στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του σκέλους, το πρώτο πέρασμα από τη μήκους 11.75 χιλιομέτρων «Laukaa» αλλά όχι για πολύ. Περίπου 300 μέτρα από την εκκίνηση, έχασε το πίσω μέρος σε μία αριστερή καμπή και αυτό χτύπησε σε βράχο με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.

Το video του ατυχήματος

Η τηλεόραση του WRC μοιράστηκε μαζί μας εικόνες από τη live κάλυψη του Ράλλυ Φινλανδίας, με onboard πλάνα από το κορεάτικο αγωνιστικό του Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Είναι εξ αρχής έκδηλη η ζημιά (φαίνεται κι από τις φωτογραφίες του dirtfish.com) αν και το πόσο μεγάλη ήταν, ο Όλιβερ το έμαθε πιο μετά. Το μοναδικό ευχάριστο ήταν πως τόσο αυτός, όσο και ο συνοδηγός του, Έλιοτ Έντμοντσον, δεν τραυματίστηκαν. Δείτε το ατύχημα πατώντας play…

H κραυγή του Όλιβερ

Είναι χαρακτηριστική η πρώτη αντίδραση του γεννημένου στο Φρένρτισταντ 20χρονου, που όμως τρέχει με Σουηδική σημαία. Η κραυγή του τα λέει όλα!

Κι αυτό, παρότι ακόμα δεν ξέρει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Βλέπετε, τραυματίστηκε και το roll cage του i20 N Rally1, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επανεκκινήσει στο σκέλος του Σαββάτου.

Αυτό ήταν ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα αφού φέτος ο Σόλμπεργκ μετράει τρεις εγκαταλείψεις στα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Κροατίας και Φινλανδίας, ήταν… 47ος γενικής στο Ράλλυ Πορτογαλίας που όμως έτρεχε στην κατηγορία WRC2 με ένα Hyundai i20 N Rally2, στο Ράλλυ Σαφάρι ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τερμάτισε δέκατος ενώ το καλύτερο αποτέλεσμά του φέτος, ήταν η έκτη θέση στο Ράλλυ Σουηδίας.

Όλιβερ Σόλμπεργκ

Τι δήλωσε ο Σόλμπεργκ

Ο νεαρός οδηγός ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Απογοήτευση έκδηλη και στα λόγια του.

«Έχασα το πίσω μέρος, μαζί και τον έλεγχο και ήξερα πως δεν θα τον ανακτήσω. Είδα το δέντρο αλλά νόμιζα πως τη γλιτώσω με μία έξοδο αλλά τελικά χτύπησα σε ένα κρυμμένο βράχο και το αυτοκίνητο αναποδογύρισε. Δεν ξέρω αν θα το έλεγες κακή τύχη, ανοησία ή κάτι άλλο. Είναι δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη», είπε ο Σόλμπεργκ.

Φωτογραφίες: DirtFish/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!