MotoGP Μ.Βρετανία: Ο Κουαρταραρό και οι άλλοι

Κώστας Παστρίμας
MotoGP Μ.Βρετανία: Ο Κουαρταραρό και οι άλλοι
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν ταχύτερος όλων την Παρασκευή στο Σίλβερστον.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Μ. Βρετανίας για το MotoGP είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος της Yamaha έδειξε την πραγματική του ταχύτητα και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο όταν έβαλε τα μαλακά ελαστικά στη βρετανική πίστα, στην οποία άλλωστε θριάμβευσε πέρυσι, κατακτώντας τη νίκη.

Ο Κουαρταραρό ήταν 1,5 δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Τζοάν Μιρ της Suzuki, που βρέθηκε στη 2η θέση, σε μια πίστα που παραδοσιακά το ιαπωνικό εργοστάσιο τα πηγαίνει καλά. Ο Μάβερικ Βινιάλες, που επίσης πάει πολύ καλά στο Σίλβερστον, ήταν ο ταχύτερος από τους δύο αναβάτες της Aprilia, παίρνοντας την 3η θέση.

Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Duccati, που ήταν πρώτος στο FP1, στο FP2 ήταν 4ος, λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την άλλη Aprilia του Αλέιξ Εσπαργκαρό. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της ΚΤΜ κινήθηκε πολύ γρήγορα στο τέλος και πήρε την 6η θέση ενώ ο Άλεξ Ρινς έμεινε 7ος. Ακολούθησαν τρεις Ducati, με τους Μπαστιανίνι, Μίλερ (που είχε πτώση) και Μπεζέκι στις θέσεις 8,9 και 10 αντίστοιχα. Ο Πέκο Μπανάια δεν τα πήγε πολύ καλά και έμεινε στην 11η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βελτιώσει το χρόνο του στο FP3 για να περάσει στο Q2.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Βρετανικού GP θα ξεκινήσει στις 11:55 το πρωί του Σαββάτου κι εκεί θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις στα δύο γκρουπ των κατατακτήριων.

Αποτελέσματα FP2

fp2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!