MotoGP, Μ. Βρετανία: Ο Ζαρκό έδειξε το δρόμο στο FP1

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Μ. Βρετανία: Ο Ζαρκό έδειξε το δρόμο στο FP1
Οι Ducati έδειξαν ταχύτερες στο ξεκίνημα της δράσης στο Σίλβερστον με τις διαφορές να είναι μικρές.

Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramac Ducati ήταν ο αναβάτης που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP M. Βρετανίας. Ο Γάλλος ξεπέρασε την πτώση που είχε νωρίτερα και ανέβηκε στην κορυφή, μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Lenovo Ducati, ο οποίος επίσης είχε πτώση. Πολύ γρήγορος έδειξε να είναι και ο Άλεξ Ρινς της Suzuki, που στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου βρισκόταν στην πρώτη θέση και τελικά βρέθηκε στην 3η θέση του πίνακα των χρόνων, 3 δέκατα πίσω από τις Ducati.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν 4ος με τη Yamaha, κάνοντας ταυτόχρονα και «προπόνηση» στο πέρασμα από τον long lap που θα χρειαστεί να κάνει στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Γάλλος είδε στο ξεκίνημα τη μοτοσικλέτα του να σταματάει από μηχανικό πρόβλημα αλλά επέστρεψε στην πίστα και έβγαλε την υπόλοιπη περίοδο χωρίς άλλα θέματα. Ο Τακάκι Ναμαγκάμι ήταν ο πρώτος αναβάτης της Honda στην κατάταξη, στην 5η θέση, μπροστά από το δίδυμο της Aprilia, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να είναι λίγο ταχύτερος από τον Μάβερικ Βινιάλες. Οι Τζοάν Μιρ, Χόρχε Μαρτίν και Μπραντ Μπίντερ συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Η πρώτη περίοδος στην πίστα του Σίλβερστον ήταν κατά κάποιο τρόπο αναγνωριστική, με την πρόσφυση στην επιφάνειά της να βελτιώνεται σε κάθε πέρασμα και τους καλύτερους χρόνους να σημειώνονται προς το τέλος της. Στο FP2, που θα ξεκινήσει στις 16:10 ώρα Ελλάδας, αναμένεται οι χρόνοι να πέσουν όταν οι αναβάτες θα βάλουν τα μαλακά ελαστικά.

Αποτελέσματα FP1

fp1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!